Obavijesti

Sport

Komentari 190

Messi osvojio Zlatnu loptu pa rekao: Lewa je zaslužio nagradu

Messi osvojio Zlatnu loptu pa rekao: Lewa je zaslužio nagradu

U pariškom kazalištu Chatelet održana je dodjela Zlatne lopte. Najbolji nogometaš svijeta je Lionel Messi, na drugom mjestu je Robert Lewandowski, dok se na treće smjestio Jorginho. Ronaldo nije ni došao

Argentinac Lionel Messi (Paris Saint-Germain) dobitnik je Zlatne lopte, najvećeg individualnog priznanja u svijetu nogometa, u izboru France Footballa.

POGLEDAJTE VIDEO: Messi maše fanovima u Parizu

Pokretanje videa...

Messi maše fanovima u Parizu nakon transfera u PSG VIDEO

Dodjela nagrada održala se u Parizu, u Theatre du Chatelet,a Messiju je to je sedma Zlatna lopta u karijeri. Drugo mjesto pripalo je Poljaku Robertu Lewandowskom (Bayern München), a treće Talijanu Jorginhu (Chelsea).

Pobjedom u Copa Americi ovog ljeta, što je njegov prvi trofej u 16 godina za Argentinu, zasigurno je prevagnulo u korist bivše zvijezde Barcelone. Messi je šest puta do sada (2009., 2010., 2011., 2012., 2015. i 2019.) bio laureat u dresu Barçe, koju je ovog ljeta nakon 20 godina u suzama napustio i otišao u PSG.

The Ballon d

Napadač Manchester Uniteda i Portugala Cristiano Ronaldo je šesti listi najboljih na svijetu, Kylian Mbappé deveti, a Neymar tek 16.

Talijan Gianluigi Donnarumma dobitnik je nagrade za najboljeg vratara, drugo mjesto pripalo je golmanu Chelseaja i Senegala Edouardu Mendyju, dok je na trećem mjestu vratar Atletico Madrida i Slovenije Jan Oblak.

Španjolka Alexia Putellas iz Barcelone najbolja je nogometašica, dok je najbolji mladi igrač Pedri, također iz Barcelone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Zlatna lopta 20:00 , Pariz
Sortiranje događaja
LIONEL MESSI:

Lionel Messi osvojio je Zlatnu loptu pa imao potrebu obratiti se drugoplasiranom Robertu Lewandowskom.

- Roberte, ti si zaslužio Zlatnu loptu. Prošle godine si bio najbolji (nije bilo dodjele zbog korone, op. a.). Svi se slažu s tim - kazao je Argentinac i dobio aplauz.

KLINCI PRESRETNI

Na dodjelu Zlatne lopte došli su i Messijevi sinovi. Ovako su reagirali kad su čuli da je voditelj prozvao ime njihova oca...

MESSI NAJBOLJI

Lionel Messi pobijedio je u izboru France Footballa za najboljeg nogometaša svijeta. Završio je ispred Poljaka Roberta Lewandowskog i Talijana Jorginha.

Portugalac Cristiano Ronaldo bio je tek šesti te se nije pojavio na dodjeli. Messiju je to sedma Zlatna lopta.

CHELSEA NAJBOLJI KLUB

France Football nagradio je i najbolji klub u 2021. To je, očekivano, Chelsea. Londonska momčad osvojila je Ligu prvaka velikom pobjedom nad Manchester Cityjem.

LEWA ILI MESSI

N'Golo Kanté je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka i bio igrač utakmice u finalu protiv Manchester Cityja. Zauzeo je peto mjesto.

Na četvrtom mjestu nalazi se Karim Benzema, koji se vratio u francusku reprezentaciju, odigrao Euro te se prometnuo u glavnog igrača Real Madrida. Zauzeo je četvrto mjesto.

A na trećem Jorginho. S Italijom je osvojio Europsko prvenstvo, a s Chelseajem Ligu prvaka. On je treći. Ostali su još samo Robert Lewandowski i Lionel Messi!

Komentari 190