Obavijesti

Sport

Komentari 74

Dinamo više nije sam: Osijek osvojio Pulu nakon 1446 dana!

Dinamo više nije sam: Osijek osvojio Pulu nakon 1446 dana!
9

U zaostaloj utakmici devetog kola Osijek je s 4-1 pobijedio Istru, a u Puli je na to čekao čak četiri godine. Sada se izjednačio s Dinamom na vrhu ljestvice uz utakmicu više

Dinamo više nije sam na vrhu HNL-a. Osijek se pobjedom u Puli 4-1 nad Istrom izjednačio sa Zagrepčanima, ali uz utakmicu više.

Bila je to prva osječka pobjeda na Aldo Drosina nakon gotovo pune četiri godine. Posljednja pobjeda Osijeka u Puli datira još iz prosinca 2016. godine.

Domaćin je bolje ušao u susret, no gosti su potom okrenuli rezultat postigavši četiri gola u nizu za uvjerljivu pobjedu.

Pula: Istra i Osijek sastali se u zaostalom 9. kolu HT Prve lige

Istra je povela u sedmoj minuti golom Josipa Špoljarića, no Osijek je do kraja poluvremena preokrenuo rezultat golovima Miereza (31') i Bohara (45' p.). 

U nastavku susreta Osijek je zabio još dva gola, a strijelci su bili Žaper (69) i Erceg (75).

U utorak je Hajduk u zaostalom susretu 9. kola u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu s 2-1, dok je Gorica u ponedjeljak u odgođenom susretu 9. kola pobijedila Varaždin s 1-0.

Pula: Istra i Osijek sastali se u zaostalom 9. kolu HT Prve lige

Na ljestvici vode Dinamo i Osijeka sa po 26 bodova, Gorica ima 22, a Hajduk je četvrti sa 17 bodova, dva više od Rijeke na petom mjestu.

Zadnja tri mjesta drže Lokomotiva, Varaždin i Istra 1961 s po osam bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
9. KOLO HNL-A 17:00 , ALDO DROSINA, PULA
Istra
Špoljarić 7'
1 : 4
Osijek
Mierez 31', Bohar 45' (p), Žaper 69', Erceg 75'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj utakmice u Puli! Osijek je prebrodio loš početak i preokretom osvojio važne bodove s kojima se izjednačio na vrhu ljestvice s Dinamom.

90'

Još tri minute nadoknade.

86'

Ušli smo u završne minute utakmice u Puli u kojoj je sve riješeno. Osijek nosi kući nove bodove, prve iz Pule nakon 1446 dana...

Bjelica je napravio trostruku zamjenu, nastup će upisati Beljo, Sekulić i Babin.

75'

GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Osijek vodi 4-1, pogodio je i Erceg.

Gotovo tek što je ušao u igru, Erceg se upisao u strijelce. Uz dosta sreće nakon što je Silva ubacio u kazneni prostor, a ondje Kim odbio loptu ravno na Ercegovu glavu.

69'

GOOOOOOOOOOOOOL! Žaper zabija za 3-1.

Bila je to jednostavna i učinkovita akcija Osijeka u kojoj je Pilj izbacio Ndockyta na desnoj strani, a on ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor, a na nju je natrčao Žaper i zabio iz blizine za vjerojatno rješenje utakmice.

Žaper je odmah i izašao iz igre, a ušao Erceg.

Komentari 74