Sport

Komentari 0

Hokejaš kolabirao na utakmici, preminuo je nakon pet dana

Hokejaš kolabirao na utakmici, preminuo je nakon pet dana

S tugom u srcu i žaljenjem objavljujemo smrt našeg igrača Borisa Sadeckyja. Izražavamo najdublju sućut obitelji i prijateljima. Više informacija u ovom trenutku nećemo objavljivati ​​nakon konzultacija s Borisovom obitelji, napisao je njegov klub Bratislava Capitals

Slovačku je šokirala vijest da je u srijedu u bolnici preminuo Boris Sadecky, 24-godišnji hokejaš Bratislava Capitalsa.

Sadecky je kolabirao prije nekoliko dana u utakmici slovačkog kluba protiv Dornbirna u ICEHL ligi, koja se od 2003. do 2020. zvala EBEL liga i u kojoj je igrao zagrebački Medveščak.

- S tugom u srcu i žaljenjem objavljujemo smrt našeg igrača Borisa Sadeckyja. Izražavamo najdublju sućut obitelji i prijateljima. Više informacija u ovom trenutku nećemo objavljivati ​​nakon konzultacija s Borisovom obitelji," objavio je klub na društvenim mrežama.

Utakmica 14. kola između Dorbirna i Bratislave, koja se igrala 29. listopada, prekinuta je pri rezultatu 1-0 za domaću momčad početkom druge trećine, nakon što je Sadecky iznenada kolabirao. Na ledu su mu odmah ukazali hitnu pomoć, a potom su ga prevezli u bolnicu, odakle dugo nije bilo informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Direktor kluba Dušan Pašek je tada objavio kako je Sadeckyjevo stanje stabilno, ali teško, a danas je mladi hokejaš preminuo.

Sadecky je rođen 20. travnja 1997. godine u Trenčinu, gdje je niz godina igrao za Duklu, a potom za Slovana iz Bratislave.

Najčitaniji članci