Sport

Komentari 2

Horvat detektirao probleme iz Finske: Nećemo se okupiti u ovom sastavu opet do listopada

Horvat detektirao probleme iz Finske: Nećemo se okupiti u ovom sastavu opet do listopada

Ne postoje dvije iste utakmice. Plan je ponoviti ono što i u Finskoj. Kraj sezone je, umor se vidi, a drago mi je što smo se vratili u normalu i da će nas pozdraviti navijači u kockicama, rekao je izbornik

Hrvatska još nikad nije propustila svjetsko prvenstvo, pa neće ni iduće u Švedskoj i Poljskoj u siječnju. Posao smo zgotovili već u Finskoj pobijedivši 34-21, pa ćemo nakon uzvrata u subotu u Varaždinu i službeno proslaviti plasman pred svojim navijačima.

Hrvoje Horvat u Finskoj je raspodijelio minutažu jer se tako, srećom, odvijala utakmica, pa se sutra očekuje još više šanse za one iz drugog plana.

- Bilo je zadovoljavajuće, također i nekih propusta u obrani, a i tranzicija može biti još bolja i konkretnija. Koristimo svaki zajednički trenutak jer nećemo se do desetog mjeseca okupiti u ovom sastavu - rekao je izbornik uoči uzvrata.

- Ne postoje dvije iste utakmice. Plan je ponoviti ono što i u Finskoj. Kraj sezone je, umor se vidi, a drago mi je što smo se vratili u normalu i da će nas pozdraviti navijači u kockicama.

U kockastom dresu opet je nakon duže vremena bio Marko Mamić. Euro je propustio zbog ozljede i korona virusa, u Finskoj je zabio dva gola. Sada ste već jedan od iskusnijih?

- Puno je mladih lica, neki su već bili tu, i super su. Napravili smo veliku prednost i pokazali Fincima da nemaju šanse protiv nas, isto trebamo i sutra. Drago mi je čuti da će doći puno ljudi - rekao je Mamić.

Igra se od 18 sati uz prijenos na HRT-u 2.

Najčitaniji članci