Horvat: Kod mene uvijek igraju najbolji. U Pariz idemo po zlato! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 7

Horvat: Kod mene uvijek igraju najbolji. U Pariz idemo po zlato!

Horvat: Kod mene uvijek igraju najbolji. U Pariz idemo po zlato!
3

Samo neka okolnosti budu normalne, vjerujem da ćemo napraviti reprezentaciju kakvu želimo na narednom prvenstvu te da ćemo se i ekipa i ja pokazati u pravom svjetlu, rekao je izbornik Horvat

VIDEO

Dok za nogometaše nema predaha, rukometaši reprezentativne obaveze nemaju do jeseni. U travnju smo potvrdili Svjetsko prvenstvo koje se igra u Švedskoj i Poljskoj u siječnju, pa već treba početi pripremati teren jer na zadnja se dva velika nismo iskazali. 

- Europsko prvenstvo u Mađarskoj bilo je ogromno iskustvo. Treba proći kroz nešto što ne piše ni u jednoj rukometnoj, pa ni sportskoj knjizi. Ne postoji taj koji bi ti to mogao najaviti ili prepričati. Ali, jedno takvo prvenstvo te unaprijedi kao trenera. Kada radiš s momcima kakvi su hrvatski reprezentativci, iz svakog treninga s njima izlaziš bogatiji. Samo neka okolnosti budu normalne, vjerujem da ćemo napraviti reprezentaciju kakvu želimo na narednom prvenstvu te da ćemo se i ekipa i ja pokazati u pravom svjetlu. Da pokažemo koliko zapravo vrijedimo i koliko možemo - rekao je izbornik Hrvoje Horvat u razgovoru za Balkan-Handball.

Budimpešta: Hrvatska nakon napete završnice s Nizozemskom odigrala 28:28

Korona virus u reprezentaciju nam je za Euro doveo više od 30 igrača. Neki koji su trebali biti, nisu bili prvi izbor... A opet će biti.

- Uvijek će igrati najbolji. Ja tako gledam na sastavljanje nacionalnog tima, da igra najbolji tim koji možeš odvesti na natjecanje u tom trenutku. Nije isto igrati u klubu i na velikim natjecanjima u reprezentaciji. Drugačije je opterećenje, fizičko i psihičko. Ima jako puno čimbenika. Dosta reprezentativaca nam sada mijenja klubove, bit će zanimljivo ispratiti u kojem će pravcu to ići. Mnoge odgovore dat će nam Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj. Hrvatska gleda dugoročno, gleda ka Olimpijskim igrama 2024. U Pariz će ići najjači mogući sastav u tom trenutku i probat ćemo osvojiti zlato - najavio je Horvat, koji se prepucavao kroz medije, što nikad nije dobar smjer za trenera.

Varaždin: Hrvatski rukometaši protiv Finske u kvalifikacijskoj utakmici za SP

- Prošlo prvenstvo toliko je bilo specifično da rukomet nije bio u prvom planu. Zbog toga je došlo do onoga na što mislite. Ja nisam incidentan trener ni nekog kome je neophodan kontakt takvog tipa s medijima ili kroz medije. Niti me to puno opterećuje. Ja sam pokušao zaštiti igrače, nisam želio da se obezvrijedi sve ono što su dali na tom turniru, a dobro znam koliko su se žrtvovali. Neki ljudi nisu shvatili, ili prihvatili, situaciju koja nas je zatekla u Mađarskoj. 

Samo, ne ponovila se.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner