Sport

Komentari 5

Horvat: Marin nam je sakrio neke rupe. Šego: Dosadilo mi je lijevo-desno, nije to neka razina

Horvat: Marin nam je sakrio neke rupe. Šego: Dosadilo mi je lijevo-desno, nije to neka razina

Ne treba nas zavarati dobar Šegin dan. Kad se tako odvojiš, onda i agresivnost pada, ali svi su opravdali poziv, rekao je izbornik Horvat nakon pobjede u Finskoj 34-21

Hrvatska je odradila dobar posao u Finskoj. Dobili smo 34-21 pa će subotnji uzvrat u Varaždinu biti formalnost. Idemo, prema očekivanjima, na Svjetsko prvenstvo dogodine u Švedskoj i Poljskoj.

- Odigrali smo dobru utakmicu, ušli smo koncentrirano. Rezultat pokazuje da je obrana bila korektna, napad je zabio dosta golova, tranzicija je dobro radila. Nije Finska veliko mjerilo, ali pristup je štimao - rekao je izbornik Hrvoje Horvat.

Marin Šego u prvom je dijelu obranio 10 udaraca, nekoliko i u seriji. 

- Odmah smo napravili razliku, ali i njihov je golman imao gotovo isti broj obrana. Šego nam je sakrio neke rupe i na tome moramo poraditi. Ne treba nas zavarati dobar Šegin dan. Kad se tako odvojiš, onda i agresivnost pada, ali svi su opravdali poziv - dodao je izbornik.

A što kaže Šego?

- Neupitno je bilo tko je bolji, najbitnije je da se nitko nije ozlijedio. Dečki su odigrali dobru obranu, nije bilo ni zahtjevno za braniti. Nije Finska neka razina. Čak mi je malo i dosadilo na golu ići stalno lijevo-desno koliko su puta dodavanjima mijenjali stranu. Da smo igrali protiv bolje ekipe, funkcioniralo bi. Istina, uvijek ima prostora za napredak u obrani, volja je najbitnija.

Prvi strijelac s osam golova bio je Filip Glavaš. Nova uloga?

- To je produkt timskog rada, ja sam svoje odradio. Što reći, san mi se ostvario, srce mi je puno. Promašili smo dosta zicera u prvom dijelu, ali bit će dovoljno ovih 13 razlike - kazao je Glavaš.