Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvat dobio pozivnicu za Igre u Tokiju: Natječe se u tri discipline

Bjelovarčanin Damir Bošnjak dobio je u subotu pozivnicu za nastup u parastreljaštvu na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju. Bošnjak je član SKOI Bjelovar, a natjecati će se u disciplinama P1 10m zračni pištolj , P3 25m malokalibarski pištolj i P4 50m malokalibarski pištolj, objavio je Hrvatski paraolimpijski odbor.

"Izuzetno sam sretan i zahvalan na dobivenoj pozivnici za Paraolimpijske igre u Tokiju. Nastup na Olimpijskim ili Paraolimpijskim igrama želja je svakog sportaša. Ovo će mi biti četvrte Igre na kojima ću braniti hrvatske boje, nakon Atene 2004, Pekinga 2008 i Rija 2016", izjavio je Damir Bošnjak, a o svojim očekivanjima dodaje: "Truditi ću se opravdati ukazano mi povjerenje svojim kvalitetnim nastupom u nadi da ću barem ponoviti nastupe na Igrama u Ateni i Riju kada sam ušao u finala i osvajao sedma mjesta, dok sam u Pekingu bio deveti".

Bošnjak koji ima potkoljeničnu amputaciju noge , a natječe se u parastreljaštvu 25 godina. On je je i trener te međunarodni sudac po ISSF i IPC kategoriji, a trenirao je i naše olimpijce Petra Goršu i Bojanu Đurković.

Hrvat dobio pozivnicu za Igre u Tokiju: Natječe se u tri discipline