Obavijesti

Sport

Komentari 88

Hrvat uništio zvijer! Ha, mislili su da dovode janjca na klanje...

Hrvat uništio zvijer! Ha, mislili su da dovode janjca na klanje...
2

Ivica Trušček (34), hrvatski MMA borac, pobijedio je Britanca Colina Fletchera 'giljotinom' u drugoj rundi. Nije ga se dojmio izgled protivnika koji je miks Golluma i Orka iz Gospodara prstenova

VIDEO

Sve je bilo spremno, čekali su da izgubim od domaćeg borca čiji je ulazak u ring trajao dulje nego čitava borba, rekao nam je Ivica Trušček (34).

Hrvatski MMA borac s preko 50 borbi u karijeri, u subotu se borio u Engleskoj protiv Colina 'Freakshow' Fletchera, bivšeg UFC borca. Borili su se po MMA pravilima promocije 'Made 4 The Cage' u velter kategoriji do 77 kg.

POGLEDAJTE VIDEO BORBE

Made4theCage 27 - Vendetta - Ivica Truscek VS Colin 'Freakshow' Fletcher

The fight you were all waiting for on Saturday! The Main Event of the evening: Colin Fletcher (16-9-0) took on Ivica Trušček (34-32-0) in a tough back and forth battle this past weekend at #M4TC27! #M4TC #UKMMA #MMA

Objavljuje Made4TheCage u 10. lipnja 2018

'Giljotinom' ukrotio zvijer

Njegov protivnik nije bio nimalo bezazlen, majstor jiu-jitsua koji je čak 11 puta završavao protivnike zahvatima i polugama. Imao je 16 pobjeda i 9 poraza, ali ovaj put je izgubio onako kako obično pobjeđuje - zahvatom.

Sjajno je Ivica iskoristio trenutak i slavio 'giljotinom' u drugoj rundi.

To mu je bila 36. pobjeda u MMA karijeri, od toga je 23 puta slavio nokautom, ima i 32 poraza. Obzirom na godine (34), odradio je nevjerojatan broj borbi.

- Borim se od 24. godine. Da, 10 borbi godišnje je puno za MMA. Imao sam sreće jer uopće nemam ozljeda ni operacija pa sam nastavio u tom ritmu - rekao nam je.

Fletcher je 2012. bio dio Ultimate Fightera, reality showa u sklopu UFC-a u kojem se borci natječu u turniru na ispadanje. Kamere ih prate gotovo 24 sata na dan, u pripremi borbe i nakon njih, a najbolji dobivaju ugovor s UFC-om. 

Te sezone došao je do finala i ušao u UFC gdje je izletio već nakon prvog poraza od Mikea Riccia. Nakon toga je uglavnom nastupao po Velikoj Britaniji. Zadnju borbu imao je u ožujku kad je polugom na ruci pobijedio Waltera Gahadzu.

 

Došao, pobijedio i otišao

Brojne tetovaže, maske, vampirski zubi i sav taj izgled lošeg dečka su samo obična predstava za javnost. Colin je zapravo obiteljski čovjek, supruga mu je bivša manekenka, a on radi u sportskom brendu Lonsdale. 

Kad smo Ivicu pitali kako će se pripremiti za osebujnog protivnika, rekao nam je da razmišlja ponijeti kolac i češnjak, jer je to najučinkovitije oružje protiv vampira.

- Ne znam, možda dođem obučen u Papu - rekao nam je.

Nije bilo nikakvog kostima, Ivica je jednostavan, dođe, odradi posao i vrati se kući. 

Nisam imao trenera

Iako, bilo je gadno na početku. Nekoliko udaraca sjelo je na Ivičinu bradu.

- U prvih nekoliko sekundi primio sam neke udarce, pokušao je i low kickovima, ali to je bilo sve. Uzvratio sam direktima, nakon jednog je sjeo na stražnjicu, imao sam i dva rušenja... - ispričao nam je Ivica, koji je u Englesku došao - bez trenera. 

U trošak organizatora put za trenere nije bio opcija pa je Ivica bio sam. Uostalom, to je život MMA borca, koji to rade iz ljubavi, jer od novca nema ni 'n', osim ako nemate, primjerice, bogati ugovor s UFC-om i na samom ste vrhu. 

- Ma, ispalo je da su me doveli kao janjca na klanje. Inače gubim kad nemam trenera, ali sad sam, bez pretjerivanja, dominirao. Ništa ne bi bilo bez mojih prijatelja iz ATT-a, BlackDragona, Kreše Merčepa i malih Terorci. Da nije bilo sponzora JadroMel, BayernGenetik i ReproVet, tiskare Lovreković, kafića Kakadu i Kletica, mljekara Euromilk, JuraSplan namještaja i Birotehnika reklama, ne bih mogao ni platiti kartu do Engleske - dodao je Ivica, koji je slavio protiv bivšeg UFC-ovca koji izgleda kao kombinacija Golluma i Orka iz Gospodara prstenova.

Ivicu nije uplašio.

- Ne znam koga može uplašiti s tim forama, mene nije. Ma, to su više dječje fore, predstava za javnost - dodao je Ivica, kojem je ovo četvrta pobjeda zaredom. Sad slijedi odmor.

- Da, odmorit ću se i pričekati Forgijev zagrebački fight event u rujnu - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao