Sport

Komentari 45

Hrvat vratio Crvenu zvezdu u život, Kairat ipak do pobjede!

Hrvat vratio Crvenu zvezdu  u život, Kairat ipak do pobjede!

Kairat Almati je na svome terenu pobijedio Zvezdu 2-1 u drugom pretkolu Lige prvaka i tako s prednošću ide na uzvrat u Beograd. Zabili su Bagnack i Kante za Kairat, dok je Dino Mikanović zabio autogol

Crvena Zvezda je s ulogom favorita došla u Almati, no kazahstanski klub zadao je težak udarac ambicijama srpskog prvaka odmah na početku sezone.

Kairat Almati je na svome terenu pobijedio Zvezdu 2-1 u drugom pretkolu Lige prvaka i tako sa značajnom prednošću ide na uzvrat u Beograd.

Kazahstanci su krenuli žestoko, sijevale su prilike sa svih strana, a jedna od njih je završila u mreži u 24. minuti kada je Kante zabio za vodstvo nakon ubačaja iz kornera. 

Srpski prvak pojačao je tempo u drugom dijelu, no lopta nije htjela u gol. Sve do 57. minute. 

Gajić je ubacio prizemnu loptu u peterac kazahstanske momčadi, a na njoj je bio bivši igrač Hajduka Dino Mikanović. Htio je izbiti loptu, no loše ju je zahvatio i poslao u vlastitu mrežu.

Sve je upućivalo na to kako će susret završiti bez pobjednika, no Kazahstanci su došli do pobjede u završnici nakon dekoncentracije u obrani Zvezde. Nakon jednog ubačaja iz kornera, lopta je došla do Vorogovskog koji je pomalo napamet nabio loptu u protivnički peterac, no ona je kao naručena stigla do Bagnacka koji ju je mirno primio i pospremio u mrežu u 79. minuti za veliko slavlje domaćih navijača u Almatiju.

Kazahstancima je pripala prva bitka, a hoće li vidjeti treće pretkolo, doznat će za šest dana kada je na rasporedu uzvrat u Beogradu. 

Inače, ove dvije momčadi su se susrele i prije šest godina u kvalifikacijama za Europsku ligu, a tada su Kazahstanci bili bolji u oba susreta i prošli dalje. U Almatiju je bilo 2-1, baš kao i sada, a u Beogradu 2-0 za Kairat.

Najčitaniji članci