Obavijesti

Sport

Komentari 7

Hrvat tvorac norveškog čuda: Možda je uspjeh došao prerano

Hrvat tvorac norveškog čuda: Možda je uspjeh došao prerano
1

Mi smo ovu reprezentaciju selektirali od Srbije 2012. i polako nam ti rezultati dolaze, mislim da možda i prerano. No vidjet ćemo u budućnosti, rekao je jedan od autora norveškog čuda Željko Tomac

VIDEO

Iako su pali u finalu od Francuza, Norvežani su daleko najljepša rukometna priča Svjetskog prvenstva u Francuskoj. A iza svega toga krije se jedno poznato lice. Hrvatski stručnjak Željko Tomac godinama je u norveškom rukometu, a srebrnom medaljom u Francuskoj Željko i njegov 'šef' Chrisitan Berge naplatili su godine studioznog pripremanja ove momčadi za najveće dosege.

- Nismo se mi nadali srebru, već samo dobroj igri i prvenstvu. No sve je išlo iznad očekivanja, izgubili smo samo dvije utakmice od Francuza. Veliko je to iskustvo za nas, izvanredan turnir za ovu mladu ekipu. Imajte na umu da nam je prosjek godina 25 i da je lijepa budućnost pred nama - rekao je Tomac za Balkan Handball.

Iako se u prvom poluvremenu činilo da bi mogli iznenaditi Francuze u finalu, drugi dio ipak je pokazao da je ova momčad još mlada za najvišu stepenicu.

- Zadnjih pet minuta prvog poluvremena smo promašili zicere i to je vratilo Francuze. Da smo u drugi dio krenuli s +1, onda tih pet minuta nastavka sigurno ne bi bilo tako katastrofalno. Teško smo se vratili nakon toga.

Bio je Tomac i u Hrvatskoj, kratko i izbornik ženske reprezentacije, no u HRS-u nije bilo strpljenja za njega i otisnuo se u ženskim rukometom zaluđenu zemlju. No, on je svoj put na kraju ipak gradio težim stazama. Muški rukomet godinama je u sjeni ženskoga, ali ova medalja zasigurno će potaknuti na nove uspjehe Bergea i ekipu. 

- Mi smo ovu reprezentaciju selektirali od Srbije 2012. i polako nam ti rezultati dolaze, mislim da možda i prerano. No vidjet ćemo u budućnosti. Drugi put za redom smo u polufinalu, sada i u finalu, a vidjet ćemo hoćemo li na sljedećem velikom natjecanju to potvrditi.

Iako je Tomac čovjek koji svojim iskustvom pomaže izborniku na klupi, glavnu riječ ipak vodi Christian Berge, novo veliko trenersko ime na rukometnoj karti.

- Izvanrednu igračku karijeru nastavio je kao trener. Studiozan je trener, dobro priprema dečke. Igramo moderan, brz rukomet i tu se vidi njegov pečat.

Iako bi svi htjeli neku formulu uspjeha, ona sigurno ne dolazi preko noći.

- Recept je rad, rad i samo rad. Naravno, i disciplina i dobra organizacija.

Da, izgleda prilično jednostavno, no ovaj Željko zna kako do finala, a koliko je to teško osjetili su i svi oko hrvatske reprezentacije koje tamo nije bilo punih sedam godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja