Obavijesti

Sport

Komentari 16

Hrvati dominiraju: Sa zadnjih pet SP-a imamo tri MVP-ja...

Hrvati dominiraju: Sa zadnjih pet SP-a imamo tri MVP-ja...
6

Hrvatski igrači triput su bili proglašeni za najbolje igrače SP-a. Ivano Balić ponio je titulu 2005. i 2007., a Igor Vori 2009. U dva od ta tri slučaja osvojili smo medalju...

VIDEO

Na zadnjih pet svjetskih prvenstava hrvatski igrači triput su bili najbolji rukometaši SP-a. Ivano Balić bio je najbolji 2005. i 2007. godine, a Igor Vori 2009. godine. Ivan Čupić je 2013. godine u Španjolskoj bio drugi strijelac turnira.

REUTERS/PIXSELL

Hrvatski igrači triput su proglašavani najboljima na svjetskim prvenstvima. Od ta tri puta kad su bili izabrani za najbolje, Hrvatska je dvaput osvajala medalje, obje su bile srebrnoga sjaja, u Tunisu 2005. i u Hrvatskoj 2009. godine... 

Hrvatska je na SP-u u Njemačkoj 2007. godine ispala u četvrtfinalu. No Ivano Balić zadivio je svijet igračkim umijećem pa su ga opet proglasili igračem turnira. To je bio i jedini slučaj da je naš igrač MVP, a da ostajemo bez medalje.

Sanjin strukić/Pixsell

Na zadnjih pet svjetskih prvenstava hrvatski igrači triput su bili u glavnim ulogama što dovoljno govori o tragu koji je Hrvatska ostavila u ovom sportu. 

Na zadnja dva SP-a Hrvatska nije imala MVP-a. No imala je drugog najboljeg strijelca (Ivan Čupić, SP 2013.), te u dva navrata igrača u idealnoj postavi turnira (Vedran Zrnić, SP 2011. i Domagoj Duvnjak, SP 2013.)

Svjetsko rukometno prvenstvo u Kataru počinje 15. siječnja, Hrvatska prvu utakmicu igra protiv Austrije dan kasnije. 

  • SP 2005. (TUNIS) Hrvatskoj srebro, najbolji igrač Ivano Balić, najbolji strijelac Wissem Hmam, a najbolji golman Arpad Šterbik.
  • SP 2007. (NJEMAČKA) Hrvatska je ispala u četvrtfinalu turnira, najbolji igrač bio je Ivano Balić, najbolji strijelac Sigurdsson, a najbolji golman Henning Fritz.
  • SP 2009. (HRVATSKA)U Zagrebu smo bili drugi, najbolji igrač bio je Igor Vori. U idealnoj petorki turnira bili su Blaženko Lacković, Igor Vori i Ivan Čupić.
  • SP 2011. (ŠVEDSKA) Hrvatska je u Švedskoj bila peta. Francuska je osvojila zlato. Najbolji igrač bio je Nikola Karabatić, Mikkel Hansen ponio je titulu najboljeg strijelca (68) golova, Daouda Karaboue iz Francuske bio je najbolji golman, a u idealnoj postavi našao se naš Vedran Zrnić na desnom krilu.
  • SP 2013. (ŠPANJOLSKA)Hrvatska je osvojila broncu. Danac Mikkel Hansen bio je MVP, njegov sunarodnjak Anders Eggert najbolji strijelac (55 golova), Poljak Marcin Wichary bio je najbolji golman. Ivan Čupić bio je drugi strijelac turnira s 50 golova, a Domagoj Duvnjak ušao je u idealnu sedmorku.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao