Obavijesti

Sport

Komentari 40

VIDEO Ćaleta-Car i Oršić ispali od kluba iz četvrte lige. Trener: Igračima sam rekao što ih ide

VIDEO Ćaleta-Car i Oršić ispali od kluba iz četvrte lige. Trener: Igračima sam rekao što ih ide

Ćaleta-Car zabio je prvijenac za Southampton i pokušao isprati gorak okus nakon što je skrivio penal. Grimsby Town, mali klub iz četvrte lige nakon 84 godine igrat će četvrtfinale FA Cupa

VIDEO

Kup-natjecanja često donesu romantične priče, a za jednu takvu zaslužan je Grimsby Town. Mali klub s istoka Engleske na gostovanju je u srijedu priredio senzaciju i izbacio premijerligaša Southampton 2-1 u osmini finala FA Cupa.

Grimsby Town član je četvrte engleske lige League Two, između njega i "svetaca" čak su 64 mjesta u nogometnoj piramidi, a ovako daleko u najstarijem nogometnom natjecanju nije dospio od 1939.

Deblji kraj u cijeloj priči izvukli su Hrvati. Duje Ćaleta-Car (26) nesmotreno je udario protivničkog igrača po leđima i skrivio penal u 49. minuti, a 15 minuta poslije zabio prvijenac za Southampton. Nije bilo dovoljno za preokret.

Video možete pogledati OVDJE.

Oršić zaigrao prvi put više od nakon mjesec dana

Mislav Oršić (30), pak, zaigrao je prvi put nakon 28. siječnja i pobjede nad Blackpoolom u FA Cupu. Trudio se ofenzivac "vatrenih", bio statistički i jedan od najboljih na terenu, ali trener Ruben Selles zamijenio ga je u 59. minuti kod 0-2.

- Jako sam razočaran izvedbom i rezultatom, nismo očekivali to jer smo dominirali na otvaranju utakmice. Teško je kad skrivite takva dva penala. Sve smo dali u povratak jer se to događa u kup-utakmicama, ali nije bilo dovoljno. Takvi penali ne smiju se događati jer ne možeš pobjeđivati - rekao je Ruben Selles, trener Southamptona koji je nedavno dobio povjerenje uprave kluba nakon otkaza Nathanu Jonesu.

'Kad dođe trenutak da nešto naprave, nema ih'

Selles ima u kadru čak 30 igrača, napravio je devet promjena u odnosu na zadnju utakmicu protiv Leedsa u Premiershipu, ali igrači su ga razočarali. Nije htio o imenima.

- Rade dobro, ali kad dođe trenutak da nešto naprave, nema ih. Nismo bili dovoljno čvrsti. Imali smo razgovor u svlačionici i raščistili što ja očekujem od njih i što oni od mene. Svi se moramo pogledati i vidjeti što možemo napraviti da budemo bolji.

Southampton je zakucan za dno Premiershipa s 18 bodova iz 24 utakmice. Izgubio je sedam od zadnjih devet utakmica u svim natjecanjima i mora početi osvajati bodove ako ne želi iduće sezone biti u drugoj ligi.

Duje ?aleta-Car povratak u prvih 11 Southamptona potvrdio pogotkom u FA kup protiv Grimsby Towna,  susret zapo?eo i Mislav Orši?

Grimsby Town nema takvih briga. Tek je 16. u četvrtoj ligi, ne može ni gore ni dolje, a uskoro ga očekuje borba za polufinale na gostovanju kod Brightona. Preostali parovi četvrtfinala su Sheffield United - Blackburn, Manchester City - Burnley i Manchester United - Fulham.

- U šoku sam, rekao sam igračima da možemo izgubiti 10-0, da mi treba povez za oči. Bilo me strah, pa svaki premijerligaš može razbiti bilo koju momčad League Two - kazao je trener Grimsby Towna Paul Hurst.

Još jedno čudo, zašto ne?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling