Obavijesti

Sport

Komentari 48

Pirlo i Tudor osvojili kup Italije, Mbappe je zavio Kovača u crno

Pirlo i Tudor osvojili kup Italije, Mbappe je zavio Kovača u crno
11

Juventus je pobijedio Atalantu u Reggio Emiliji 2-1 golovima Kuluševskog i Chiese, a PSG je sredio Monaco asistencijom i golom Kyliana Mbappea za naslov u kupu. Za vikend slijedi borba za naslov prvaka

Nogometaši Juventusa po 14. put u povijesti osvojili su Kup Italije pobijedivši Atalantu sa 2-1 u finalu odigranom u srijedu na stadionu Mapei u Reggio Emiliji.  

Šveđanin Dejan Kuluševski je u 31. minuti postigao vodeći pogodak za Juventus, a deset minuta poslije je Ukrajinac Ruslan Malinovsky izjednačio na 1-1. Pobjedu Juventusu i novi trofej donio je Federico Chiesa pogotkom u 73. minuti.

Coppa Italia - Final - Atalanta v Juventus

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić je od 68. minute igrao za momčad iz Bergama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:40

Juventusu je ovo bilo 20. finale nacionalnog kup natjecanja, a Atalanta je igrala u svom petom finalu te ostala na jednom osvojenom Kupu, davne 1963. Atalanta je poražena i u finalu 2019. kad je bolji od momčadi iz Bergama bio Lazio.

Nogometaši PSG-a obranili su naslov pobjednika francuskog Kupa nakon što su u finalnom susretu na stadionu Stade de France pobijedili Monaco Nike Kovača sa 2-0.

Za PSG je to 14. naslov pobjednika Kupa u 19. finalu, dok je Monaco u svom desetom finalu upisao peti poraz.

PSG je poveo u 19. minuti golom Argentinca Maura Icardija kojem je to bio peti gol u četiri ovosezonska nastupa u Kupu. Disasi je napravio veliku pogrešku, što je koristio Kyian Mbappe, te asistirao Icardiju za 1-0.

French Cup Final - AS Monaco v Paris St Germain

Kovačeva momčad je najbliže izjednačenju bila u 70. minuti, no Gelson Martins nije iskoristio obećavajuću priliku pogodivši prečku. Uzvratio mu je Mbappe pogodivši u 80. minuti vratnicu nakon sjajnog loba, no samo minutu kasnije mladi francuski napadač je zabio za 2-0.

Bila je to prva pobjeda pariškog sastava protiv Monaca ove sezone nakon što je Kovačeva družina dobila oba susreta u prvenstvu. U Parizu je bilo 2-0, a u Kneževini 3-2.

U nedjelju ćemo doznati i tko će biti francuski prvak.Uoči zadnjih 90 minuta vodi Lille sa 80 bodova, PSG ima 79, a Monaco 77 bodova. Lille će titulu loviti na gostovanju kod Angersa, PSG gostuje kod Bresta, dok će Monaco gostovati kod Lensa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Finale talijanskog i francuskog kupa 21.00 / 21.15 , Reggio Emilia / Pariz
Sortiranje događaja
23.08

I kraj finala u Parizu, PSG je pobijedio Monaco i uzeo novi francuski kup, a Niko Kovač ostaje bez prvog kupa za momčad iz Kneževine nakon 30 godina. Za vikend mu slijedi borba za Ligu prvaka u 38. kolu Ligue 1, a možda, poklope li se drugi rezultati, i borba za titulu.

22.57

GOOOOL! E, sad nema sreće za Kovača. Mbappe je opet pobjegao obrani i završio rukometno prebrojavanje. Krasna asistencija Di Marije i lagani lob preko golmana za 2-0. Kraj priče? Vjerojatno, ostalo je još samo 10 minuta za Monaco...

22.54

Strašan pokušaj Mbappea odsjeo je na prečki! Monaco je sad imao malo sreće...

22.53

Juventus je osvojio talijanski kup! Atalanta se nije uspjela još jednom vratiti, eto malo radosti za "staru damu" koja je uzela ovo natjecanje 14. put i donijela Andrei Pirlu drugi trofej nakon superkupa, baš na 42. rođendan. Slavi s njim, dakako, i pomoćnik Igor Tudor.

22.45

Juventusa dijele minute od kupa, a Monaco su centimetri dijelili od gola! Gelson Martins pogodio je prečku...

Komentari 48