Obavijesti

Sport

Komentari 111

Paviću hrvatsko finale na US Openu! Mate i Soares ostavili Mektića i Koolhofa bez šanse

Paviću hrvatsko finale na US Openu! Mate i Soares ostavili Mektića i Koolhofa bez šanse

Mate Pavić osvojio je četvrti Grand Slam u karijeri! U hrvatskom finalu US Opena muških parova s Brunom Soaresom pobijedio je Nikolu Mektića i Wesleyja Koolhofa

Mate Pavić osvojio je naslov pobjednika US Opena u muškim parovima nakon što je u četvrtak u finalu, poslije sat vremena i 32 minute igre, zajedno s Brazilcem Brunom Soaresom pobijedio hrvatsko-nizozemsku kombinaciju koju su činili Nikola Mektić i Wesley Koolhof i tako naslijedio Nikolu Pilića koji je bio zadnji Hrvat s naslovom na US Openu u muškim parovima prije 50 godina.

U prvom setu igra je bila izjednačena do kraja kada su Pavić i Soares uzeli servis za vodstvo od 6-5 kada je Koolhof na servisu isoustio 40-15. U drugom setu break koji im je donio pobjedu došao je ranije, uzeli su servis Mektiću i Koolhofu za 4-2. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Paviću je ovo drugi naslov u muškim parovima na Grand Slamu. Osvojio je Australian Open 2018. s Austrijancem Oliverom Marachom. S njim je igrao i u finalima muških parova u Wimbledonu 2017. i Roland Garrosu 2018. i oba su puta izgubili. Osim toga, Pavić je osvojio i dva naslova u mješovitim parovima, 2016. je osvojio US Open s Njemicom Laurom Siegemund, a 2018. Australian Open s Kanađankom Gabrielom Dabrowski s kojom je gubio finala Roland Garrosa 2018. i 2019.

Za Mektića je ovo bio prvi ulazak u finale muških parova na nekom Grand Slamu, dosad mu je najveći uspjeh bio polufinale Roland Garrosa 2018. kada je igrao s Austrijancem Alexanderom Peyom.

Ranije ove godine Mektić je osvojio naslov pobjednika na Australian Openu u konkurenciji mješovitih parova s Čehinjom Barborom Krejčikovom, dok je prije dvije godine igrao finale "miksa" u New Yorku s Poljakinjom Alicjom Rosolskom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE US OPENA, PAROVI 21:00 , NEW YORK, ARTHUR ASHE
Sortiranje događaja
KRAJ

Pavić/Soares - Koolhof/Mektić 7-5, 6-3

Kraj finala! Mate Pavić i Bruno Soares pobjednici su US Opena. Pavić je završio posao u hrvatskom finalu za svoju četvrtu Grand Slam titulu u karijeri. Bravo, Mate!

BREAK U DRUGOM

Pavić/Soares - Koolhof/Mektić 7-5, *4-2

Pavić i Soares imaju break u drugom setu! Koolhof je danas jako neuvjerljiv na svom servisu i konačno ga je izgubio. Pavić je krasnim lobom donio sebi i Soaresu 4-2 u drugom.

BREAK-LOPTE U VJETAR

Pavić/Soares - Koolhof/Mektić 7-5, 2-1*

Nisu se Mektić i Koolhof odmah priviklnuli na nove uvjete jer s krovom su sada i svjetla na novim pozicijama. Pavić i Soares imali su dvije break-lopte, ali Nizozemac je opet izvukao servis.

ZATVORIO SE KROV

Pavić/Soares - Koolhof/Mektić 7-5, 1-0*

Tmurni su se oblaci nadvili nad New Yorkom, prijeti kiša, pa su organizatori na vrijeme zatvorili krov, pa sada vladaju dvoranski uvjeti na Arthur Asheu.

BREAK ZA SET

Pavić/Soares - Koolhof/Mektić *7-5

Kakva završnica prvog seta! Umjesto da tie-break odluči, jer Mektić i Koolhof imali su na servisu 40-15 kada je Nizozemac promašio volej na mreži, Pavić i Soares s četiri poena zaredom uzeli su prvi set. Pavić je na izjednačenju povukao, a Brazilac winnerom iz returna donio svom paru prvi set.

Komentari 111