Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvati su osvojili drugo mjesto u kategoriji Masters na 4Islands MTB stage race utrci

Hrvati su osvojili drugo mjesto u kategoriji Masters na 4Islands MTB stage race utrci
21

Ovom, 40 kilometara dugom etapom, koja se vozila na otoku Lošinju, završeno je sedmo izdanje 4Islands MTB Stage Race utrke

VIDEO

Nakon dva dana provedena na otoku Krku, jednog dana na Rabu i Cresu ekipe su veliko finale utrke dočekali na Lošinju. Posljednja dionica je osim izdržljivosti zahtijevala i tehničku izvedbu, a na nekim dijelovima staze i oni najbolji svoje su bicikle morali gurati. Staza dužine 40 kilometara sa sobom je nosila i 900 metara uspona što je bilo zahtjevno za natjecatelje koji bicikliraju od ponedjeljka. Na cilj u Malom Lošinju prvi je u muškoj kategoriji stigao tim Wilier Pirelli 2, Wout Alleman i Gioele De Cosmo s vremenom 1:37:32, dok su ukupni pobjednici Singer Racing Team, Martin Frey i Simon Stiebjahn u završnu etapu ušli s 29 stotinki zaostatka. U ukupnom poretku Singer Racing Team sve četiri etape prešao je za 10:29:10 sati.

Drugo mjesto osvojio je tim Buff Megamo, Hugo Drechou i Peeter Pruus s 8:59 minuti zaostatka, a treći su Daniel GEISMAYR i Fabian RABENSTEINER, tim Wilier Pirelli s vremenom 11:03 minute zaostatka. U ženskoj kategoriji prve su stigle Costanza Fasolis i Claudia Peretti, tim Olympia – RDR Italia, s vremenom 2:06:02, međutim nisu uspjele nadoknaditi prednost koju je napravio tim Allebike Canyon Northwave. U sveukupnom poretku prvom mjesto osvojile su Lejla Tanović i Stefanie Dohrn, tim Allebike Canyon Northwave s vremenom 13:13:54. Drugo mjesto osvojile su današnje pobjednice Costanza Fasolis i Claudia Peretti, tim Olympia – RDR Italia koje su imale 18:39 minuti zaostatka. Treće mjesto pripalo je timu MTB Pro Merchandising Racing, Greete Steinburg i Janina Wust sa zaostatkom 25:47 minuta. U mix kategoriji pobjednici četvrte etape, ali i ukupni pobjednici su Buff megamo 2, Hans Becking i Naima Madlen Diesner s vremenom 2:05:12, tj. 13:14:19.

U kategoriji Masters ekipa Mondraker Blue Force, Tomi Misser i David Ruano Rimbau osvojili su prvo mjesto danas s vremenom 1:51:21. Oni su ujedno i ukupni pobjednici s vremenom 11:56:12, dok je drugo mjesto ukupnog poretka pripalo Hrvatima, timu BK Campetto - Island Krk u sastavu Marin Deković i Mario Šubr s 30:59 minuti zaostatka. Nepobjedivi nisu ostali ni Peter Vesel i Loris Tomat, tim Kiendl Sport u kategoriji Grand Masters koji su posljednju etapu završili na drugom mjestu, ali su ipak odnijeli ukupnu pobjedu s vremenom 12:47:02 sati. Današnji pobjednici su Bärti BUCHER i Hansjürg GERBER, tim BiXS Bikeholiday s vremenom 2:02:55, dok je tim Kiendl Sport stigao u cilj s 3 stotinke zaostatka.

4Islands MTB stage race petodnevna je etapna brdska biciklistička utrka čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života. Ova godina razlikuje se od prethodnih po tome što je Ironman grupa otkupila kvarnersku utrku i predstavila "4Islands MTB race" kao dio svojih Epic series uz ostalih 7 utrka. Zahvaljujući vrhunskoj inicijativi domaćina te njihovoj ugodnoj dobrodošlici, napornom radu organizacijskog tima i sjajnoj suradnji s partnerima ostvaruje se sinergija sporta i van sezonskog turizma koja je u Hrvatskoj u svom najvećem usponu, a natjecatelji koji se vraćaju već nekoliko godina su to i prepoznali.

Za sve detalje i vremena posjetite stranicu: https://www.4islandsmtb.com/ ili preuzmite aplikaciju Epic Series.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani