Obavijesti

Sport

Komentari 26

Povijesna pobjeda Britanca u Svjetskom kupu! Zubčić uhvatio 10. poziciju, Samuel Kolega 19.

Povijesna pobjeda Britanca u Svjetskom kupu! Zubčić uhvatio 10. poziciju, Samuel Kolega 19.
4

Britanac Dave Ryding osvojio je slalom u Kitzbühelu s vremenom 1:41.26. Drugo mjesto uhvatio je Lucas Braathen, a treće Henrik Kristoffersen. Filip Zubčić bio je 10., a Samuel Kolega 19.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je deseto mjesto na subotnjem slalomu za Svjetski kup u austrijskom Kitzbuehelu na kojem je u senzacionalnom raspletu druge vožnje pobjednikom postao Britanac Dave Ryding, a među osvajačima bodova našao se i Samuel Kolega koji je završio na 19. poziciji. 

U svom 97. nastupu u Svjetskom kupu 35-godišnji Dave Ryding je došao do svoje premijerne pobjede te postao prvim Britancem koji se u ovom natjecanju popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja.

POGLEDAJTE VIDEO: Filip Zubčić kod Šebalja

Pokretanje videa...

Filip Zubčić 'skinuo' Momčila Otaševića s trona *Šebalj u transu* | ZVIJEZDE VRIŠTE | Epizoda 52 10:13

Ryding je u prvoj vožnji imao šesti rezultat, a pobjedu mu je donijela odlična druga vožnja u kojoj je uspio ostvariti treće vrijeme, čime je za 38 stotinki nadmašio Norvežanina Lucasa Braathena, senzacionalnog pobjednika prošlotjednog slaloma u Wengenu, gdje je do pobjede došao nakon 29. vremena u prvoj vožnji.

Norveško slavlje upotpunio je Henrik Kristoffersen koji je u prvom nastupu imao tek 24. rezultat, ali je najboljim vremenom druge vožnje po 67. put u karijeri došao na pobjedničko postolje, a za pobjednikom je zaostao za 65 stotinki.

Filip Zubčić je nakon velike pogreške u prvoj vožnji i 19. rezultata, u drugom nastupu izveo mirniju i precizniju vožnju te je sa sedmim vremenom na kraju došao do desetog mjesta, što mu je drugi najbolji slalomski rezultat u ovoj sezoni, a treći u karijeri.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Slalom

Nažalost, Samuelu Kolegi druga vožnja nije uspjela, ali je zahvaljujući brojnim odustajanjima i pogreškama konkurenata, na kraju popravio svoj plasman i završio na 19. mjestu sa 3.88 sekundi zaostatka za Rydingom, što mu je bodovno drugi najbolji rezultat u Svjetskom kupu. 

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Slalom

Najbolja trojica iz prve vožnje, koji su imali veliku prednost pred ostalima, jedan za drugim su radili pogreške koje su ih strmoglavile u redoslijedu ili ostavile bez plasmana. Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag je promašio vrata, Francuz Clement Noel je nakon velike pogreške u gornjem dijelu završio na 15. mjestu, a najbrži iz prve vožnje Talijan Alex Vinatzer je također napravio veliku pogrešku u početku druge vožnje i na kraju bio brži samo od Kolege.

Zanimljivo je da je postavljač druge vožnje bio talijanski trener, a od trojice Talijana koji su bili u prvoj desetorici na kraju prvog 'laufa', dvojica nisu završila drugu vožnju, dok je Vinatzer pogriješio. Čak 11 skijaša nije došlo do cilja druge vožnje.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Slalom

Luda slalomska sezona Svjetskog kupa na petom natjecanju je iznjedrila i petog različitog pobjednika pa se tako na vodećem mjestu u redoslijedu za Mali kristalni globus sada nalazi Lucas Braathen sa 235 bodova, 55 više od sunarodnjaka Foss-Solevaaga. Filip Zubčić je na 11. mjestu sa 117 bodova.

U redoslijedu za Veliki kristalni globus vodeći Švicarac Marco Odermatt ima 1120 bodova, dok drugoplasirani Aleksander Aamodt Kilde zaostaje za 335 bodova. Filip Zubčić je na 13. mjestu sa 240 bodova.

Uspiju li organizatori ukloniti velike količine snijega koji još uvijek pada u Kitzbuehelu, u nedjelju bi na rasporedu trebao biti još jedan spust s neobično kasnim startom u 13.30 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
SVJETSKI KUP: SLALOM 13.45 , KITZBÜHEL
Sortiranje događaja
KATASTROFA ZA NOELA

Od Francuza Clementa Noela puno se očekivalo, ali... Pogriješio je na sredini staze i sve su mu lađe potonule. Na kraju je zaostao 1.73 za vodećim Rydingom.

Gotovo na istom mjestu pogriješio je Talijan Alex Vinatzer, jedva je završio vožnju, ali bilo je to dovoljno samo za 18. mjesto.

Vinatzer je bio posljednji skijaš koji je nastupio u Kitzbühelu. Što znači - pobjeda za sjajnog Britanca Rydinga. Filip Zubčić osvojio je 10. mjesto, a Samuel Kolega 19. Kolegin najbolji rezultat karijere je 15. mjesto pa ovo uopće nije loše, ali ostaje žal što malo hrabrije nije odradio drugu vožnju.

RAZZOLI PODBACIO

Talijan Giuliano Razzoli bio je četvrti nakon prve vožnje, ali razočarao je. Nije uspio završiti drugu vožnju, napravio je grešku u donjem dijelu staze.

Dobro smo rekli, bit će svega. Sebastian Foss-Solevåg, treći iz prve vožnje, pogriješio je na početku staze, prešao preko crvenih vrata i diskvalificiran je.

BRITANAC PREUZEO VODSTVO

Britanac David Ryding fantastično je odskijao drugu vožnju! Mirno, staloženo, bez ijedne veće greške. 

S ukupnim vremenom 1:41.26 bio je za 0.38 brži od Norvežanina Lucasa Braathena. Snijeg, čini se, sad pada nešto manje i do kraja bi moglo biti svega, novih promjena na postolju.

BRAATHEN PREUZEO VODSTVO

Lucas Braathen odradio je fantastičnu drugu vožnju i preuzeo vodstvo od sunarodnjaka Henrika Kristoffersena

Braathen je ostvario vrijeme 1:41.64. Dobar nastup imao je i Michael Matt koji je doskijao do trećeg mjesta. Matt je imao vrijeme 1:42.04.

Filip Zubčić je zasad sedmi, a Samuel Kolega 14. Ostaje žal što Kolega nije hrabrije odradio drugu vožnju jer se otvorila lijepa prilika. Zasad je odustalo osam skijaša.

AUSTRIJANCI SE VESELE

Johannes Strolz odradio je jako dobar posao. Austrijski skijaš je pred domaćom publikom ostvario vrijeme 1:42.06, što mu je bilo dovoljno za drugo mjesto.

Nakon njega skijao je Amerikanac Luke Winters. Imao je zaostatak od 0.48 za vodećim Norvežaninom Kristoffersenom.

Švedski skijaš Kristoffer Jakobsen krasno je odradio prvi dio staze, ali napravio je veliku pogrešku i završio svoj nastup.

Komentari 26