Obavijesti

Sport

Komentari 106

Lovren otkinuo bod Napoliju, Barca razmontirala Borussiju

Lovren otkinuo bod Napoliju, Barca razmontirala Borussiju
30

Što bi Klopp bez svog Dejana? Hrvat se još jednom našao na listi hvalospjeva nakon što je u mučnoj utakmici za 'redse' protiv Napolija u 65. minuti izborio barem bod Englezima

VIDEO

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka europski prvak Liverpool i Napoli su odigrali 1-1, a pogodak za "redse" zabio je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. Među strijelce se večeras upisao i Mateo Kovačić zabivši gol za Chelsea u remiju 2-2 kod Valencije.

Skupina E: 

Genk - Salzburg 1-4

Liverpool - Napoli 1-1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve se zakompliciralo

RB Salzburg je na gostovanju pobijedio Racing Genk sa 4-1 i osigurao najmanje 'europsko proljeće' u Europskoj ligi. Golove za austrijskog prvaka zabili su Patson Daka (43), Takumi Minamino (45), Hee-Chan Hwang (69) i Erling Braut Haaland (87), dok je pogodak za domaćine zabio Samatta (85).

Uoči zadnjeg kola na ljestvici vodi Liverpool sa 10 bodova, Napoli ima devet, RB Salzburg sedam, a Genk jedan. U zadnjem kolu Austrijanci će dočekati europskog prvaka, dok Napoli igra protiv Genka.

Liverpool je tražio pobjedu kojom bi osigurao prvo mjesto u skupini i prolaz u osminu finala. No, sada mu prijeti ispadanje iz Lige prvaka ukoliko u zadnjem kolu izgubi na gostovanju kod RB Salzburga, a Napoli kod kuće pobijedi Genk.

Napoli je stigao do vodstva u 21. minuti nakon brze kontre koju je u pogodak pretvorio Dries Mertens. Liverpool je do konca poluvremena dominirao, imao nekoliko prilika, ali nije uspio svladati Alexa Mereta. Domaćin je u nastavku ipak izjednačio, a pogodak za 1-1 u 66. minuti zabio je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nakon ubačaja iz kornera.

Champions League - Group E - Liverpool v Napoli

Skupina F

Slavia Prag - Inter 1-3

Barcelona - Borussia 3-1

Barca 'izdominirala' Borussiju i potvrdila prolaz

U skupini F Barcelona je na Camp Nou pobijedila Borussiju Dortmund sa 3-1 potvrdivši prvo mjesto i prolaz. Bila je to 700. utakmica Lionela Messija u Barcinom dresu, a uveličao ju je pogotkom za 2-0 u 33. minuti, njegovim 613. u dresu 'Blau Grane'. Među strijelce se upisao i Luis Suarez u 29. minuti, te Antoine Griezmann u 67. minuti. Za goste je zabio Jadon Sancho (77).

Ivan Rakitić je prvi put ove sezone u Ligi prvaka zaigrao od prve minute za Barcu, a na terenu je proveo 77 minuta. Pri izlasku je dobio ovacije cijelog Camp Noua.

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Valladolid

Brozović još sanja osminu finala

U drugom susretu Inter je u Pragu pobijedio Slaviju sa 3-1 i produžio nadu za prolaz u osminu finala. 

Inter je poveo u 19. minuti preko Lautara Martineza na asistenciju Romela Lukakua. U 36. vidjeli smo zanimljivu situaciju. Inter je zabio za 2-0, no pogodak Lukakua je poništen, a sudac je nakon pregleda VAR-om dosudio kazneni udarac za Slaviju zbog prekršaja de Vrija na Olayinki. Kazneni je sigurno realizirao Tomaš Souček.

Lukaku je u drugom poluvremenu ipak zabio za 2-1 i to u 80. minuti. Do kraja susreta Martinez je zabio za 3-1 u 88. minuti. Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret za goste.

Na ljestvici vodi Barcelona sa 11 bodova, Borussia Dortmund i Inter imaju po sedam a Slavia dva boda.

U zadnjem kolu Inter će na Camp Nou ugostiti Barcu, dok će Borussija pred svojim navijačima igrati protiv češkog kluba. U slučaju da su Inter i Borussija poravnati, u prednosti su Talijani.

Skupina G

Zenit - Olympique L. 2-0

RB Leipzig - Benfica 2-2

Leipzig se spasio

Benfica je bila korak do iznenađenja večeri, imala je 2-0 na gostovanju kod RB Leipziga, ali su Nijemci uspjeli izjednačiti. Pogotke za portugalski sastav zabili su Pizzi (20) i Carlos Vinicius (59), dok je Forsberg iz kaznenog udarca u 89. minuti, te 90+6 spasio domaćine. 

U drugom susretu Zenit je pobijedio Lyon sa 2-0 golovima Artema Dzjube (42) i Magomeda Odzoeva (84).

Na ljestvici vodi njemački sastav s 10 bodova, Lyon i Zenit imaju po sedam bodova, a Benfica je posljednja sa četiri boda. U zadnjem kolu sastaju se Lyon i Leipzig, te Benfica i Zenit.

Kova zabio za 'bluese'

U skupini H Ajax je gostujućom pobjedom kod Lillea sa 2-0 korak do prolaza. Nizozemci su poveli već u 2. minuti preko Hakima Ziyecha, a na 2-0 je povisio Quincy Promes u 59. minuti. Domagoj Bradarić nije igrao za domaćine.

U drugom susretu Valencia i Chelsea su odigrali 2-2, a prvi pogodak za goste zabio je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Španjolci i Englezi su imali priliku pobjedom osigurati prolaz, no utakmica je završila bez pobjednika, pa će odluka o putniku u osminu finala pasti u zadnjem kolu. Valencija je bila bliža pobjedi, no Maxi Gomez i Rodrigo su promašivali nemoguće.

Domaćin je stigao do vodstva u 40. minuti golom Carlosa Solera, no samo minutu kasnije izjednačio je Mateo Kovačić lijepim udarcem sa 20 metara. Ovim pogotkom Kovačić je prekinuo niz od 145 utakmica za Real Madrid, Chelsea i hrvatsku reprezentaciju bez gola.

Posljednji pogodak zabio je u siječnju 2017. u dresu Real Madrida u susretu protiv Real Sociedada. Veznjak hrvatske vrste i londonskih 'bluesa' u samoj završnici prvog dijela imao je još jednu sjajnu priliku, ali je njegov udarac zaustavio Jasper Cillessen.

Gosti su u 50. minuti okrenuli rezultat golom Christiana Pulišića, a Valencija je u 64. minuti mogla izjednačiti, no Dani Parejo nije realizirao kazneni udarac. Ipak, Daniel Wass je u 82. minuti zabio za 2-2.

Na ljestvici vodi Ajax sa 10 bodova, Chelsea i Valencija imaju po osam bodova, a Lille je posljednji s jednim bodom i bez izgleda za prolaz.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener