Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatice izgubile u završnici, u subotu će se boriti za broncu

Hrvatice izgubile u završnici, u subotu će se boriti za broncu

Petra Božan je sa 16 koševa i 13 skokova bila najbolja u hrvatskoj reprezentaciji. Gina Nikola Pirjak je ubacila 11 koševa, a po 10 su postigle Tonka Jakšić i Ella Majstorović

VIDEO

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 16 godina borit će se za brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Portu, gdje je u petak u polufinalnom dvoboju poražena od vršanjakinja iz Španjolske sa 54-75 (14-19, 15-13, 16-14, 9-29)

Odlučujuća je bila posljednja četvrtina u kojoj su izabranice Tatjane Jacović postigle samo devet, a primile 29 koševa.

Petra Božan je za 16 poena i 13 skokova bila najbolja u hrvatskoj reprezentaciji. Gina Nikola Pirjak je ubacila 11 koševa, a po 10 su postigle Tonka Jakšić i Ella Majstorović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Španjolke su predvodile Awa Fam Thiam sa 16 koševa i 16 skokova te Carla Osma Cruz sa 16 poena i 12 skokova.

Španjolska će u subotnjem finalu (20.45 sati) igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju reprezentacije Portugala i Francuske, dok će Hrvatska igrati protiv poražene reprezentacije iz tog polufinalnog para za broncu, a dvoboj će započeti u 18.30 sati.    

Hrvatske košarkašice su u grupnoj fazi osvojile drugo mjesto u skupini pobijedivši vršnjakinje iz Finske (57-50) i Italije (64-52), a izgubivši od Mađarica (53-61).

U nokaut fazi natjecanja su ostvarile dvije pobjede u dramatičnim okolnostima. Prvo su u osmini finala svladala reprezentaciju Slovenije sa 68-66, a pobjednički koš je sedam sekundi prije kraja postigla Lena Bilić.

Posebno dramatična bila je četvrtfinalna pobjeda protiv Belgije koja je na ulasku u posljednju četvrtinu imala prednost od čak 15 koševa (34-49). No, izabranice Tatjane Jacović su u posljednjih deset minuta postigle 26, a primile samo devet koševa te na kraju slavile sa 60-58 i tako se plasirale u borbu za odličja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov