Obavijesti

Sport

Komentari 38

Senzacija! Hrvatice iznenadile, Mađarice izludila Pijević na golu

Senzacija! Hrvatice iznenadile, Mađarice izludila Pijević na golu

Pokazale su izabranice Nenada Šoštarića da Hrvatska može i bez skoro cijele postave! Mađarska je bila ogromni favorit, ali odigrale su vrhunski naše reprezentativke predvođene golmanicom Teom Pijević

Hrvatske rukometašice pobjedom su započele nastup na Europskom prvenstvu u Danskoj, a u prvoj su utakmici u skupini C, odigranoj u Koldingu, svladale reprezentaciju Mađarske sa 24-22 (12-12) i tako napravile veliko iznenađenje na startu Eura! 

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje rukometašica u autobusu

Pokretanje videa...

Rukometašice slave u Busu 01:20

U izjednačenoj utakmici izabranice Nenada Šoštarića hrabro su došle do velike pobjede, koja može značiti plasman u drugi krug natjecanja,  zahvaljujući mirnijoj i preciznijoj igri u završnih 13 minuta u koje su Mađarice ušle s golom prednosti (19-18). Valja istaknuti da su od samog početka bile čvrste i hrabre u obrani, dok je napad cijeli susret bio 'toplo-hladan', ali na kraju su ipak slavile!

Hungary vs Croatia

U spomenutih 13 završnih minuta uslijedila je serija hrvatskih rukometašica od 5-0 kojom su stekle odlučujuća četiri gola prednosti. U toj su završnici po dva gola postigle Blažević i Debelić, a po jedan Kalaus i Ježić. Do kraja dvoboja Mađarice su uspjele samo ublažiti poraz.

Hungary vs Croatia

Ćamila Mičijević je sa četiri gola bila najbolji strijelac Hrvatske, dok su po tri gola postigle Katarina Ježić i Ana Debelić. Dvaput su mrežu zatresle Valentina Blažević, Marijeta Vidak, Dora Krsnik, Larissa Kalaus i Stela Posavec, a po jednom Paula Posavec, Josipa Mamić i Tena Japundža. Valja istaknuti i odličnu golmanicu Teu Pijević koja je izludila protivničke rukometašice u drugom poluvremenu. Mađarice je sa devet pogodaka predvodila Katrin Gitta Klujber.

Hungary vs Croatia

Druga utakmica ove skupine, u kojoj se sastaju Nizozemska i Srbija, na rasporedu je u subotu, a Hrvatska će protiv Nizozemki igrati u nedjelju (18.15 sati).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
EUROPSKO PRVENTVO, 1. KOLO 18:15 , KOLDING, DANSKA
Hrvatska
24 : 22
Mađarska
Sortiranje događaja
60'

KRAJ, HRVATSKA JE IZNENADILA MAĐARSKU NA OTVARANJU EURA!!!!

59'

Iako je Pijević nakon dugo vremena dobila gol, Blažević je zabila na drugoj strani za nova četiri gola razlike! Minuta i pol je do kraja, ma nema više vremena!

56'

Zabija Blažević sa zemlje, Pijević brani a Hrvatska ima priliku za četiri gola prednosti četiri minute prije kraja! Kakva bi ovo senzacija mogla biti na otvaranju Europskog prvenstva! 

52'

Imale su naše rukometašice napad za dva razlike, ali promašila je Mičijević. No, poklonile su im loptu Mađarice i opet je tu prilika za +2 koju je iskoristila Debelić!

50'

Još jednom je odlično obranila Tea Pijević, a naše rukometašice imaju novu priliku za odlazak na gol prednosti.

Komentari 38