Obavijesti

Sport

Komentari 1369

Messi i VAR bili su jači: Vatreni, glavu gore, idemo po broncu!

Messi i VAR bili su jači: Vatreni, glavu gore, idemo po broncu!
13

Hrvatska neće braniti srebro s prošlog Svjetskog prvenstva. Argentina je u polufinalu na Lusail Stadionu slavila 3-0 uz dva gola Alvareza i jedan sjajnog Messija te izborila bitku za 'božicu'. U subotu nas čeka dvoboj za broncu

Nogometaši Hrvatske neće drugi put u nizu igrati u finalu svjetskog prvenstva, u polufinalnom dvoboju u Lusailu Argentina je pobijedila s uvjerljivih 3-0 (2-0).

Pokretanje videa...

Argentina nas šokirala u pet minuta: Penal pa sretni gol 00:51

Julian Alvarez je postigao pogotke u 39. i 69. minuti, dok je Lionel Messi bio strijelac u 34. iz jedanaesterca.

Cijelo prvo poluvrijeme odigrano je vrlo oprezno s obje strane, no Argentina je unatoč tome imala veliku prednost od 2-0. Za to je najzaslužniji bio mladi, 21-godišnji napadač Alvarez koji je u 34. minuti iznudio jedanaesterac kojeg je u 1-0 pretvorio Lionel Messi. Sudac Orsato jedanaestercem je prethodno okarakterizirao sudar Alvareza i Dominika Livakovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru

Samo pet minuta kasnije već je bilo 2-0, a poentirao je spomenuti Alvarez nakon kontranapada. Juranović i potom Sosa nisu uspjeli riješiti situaciju u hrvatskom šesnaestercu, a Alvarez je postigao pogodak za veliko argentinsko slavlje koje je moglo biti i veće na samom kraju prvog dijela, ali je udarac Mac Allistera obranio hrvatski vratar Livaković.

U nastavku je Hrvatska krenula na sve ili ništa. Ušli su Vlašić, Petković i Oršić, no bliže je pogotku bila Argentina koja je novi, treći, zabila u 69. minuti. Opet je strijelac bio Alvarez, ali sve je pripremio fantastični Messi koji je prošao Gvardiola i asistirao za konačnih 3-0.

Poraz 0-3 od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru najteži je poraz hrvatske nogometne reprezentacije na velikim natjecanjima.

Do sada smo odigrali 29 utakmica na svjetskim, te 22 na europskim prvenstvima i nikada nismo izgubili s tri razlike.

Dosadašnji najveći porazi na svjetskim prvenstvima bili su 2-4 od Francuske u finalu SP-a u Rusiji 2018. godine, 2-4 od Engleske u skupini Europskog prvenstva 2004. godine u Portugalu, 3-5 od Španjolske u osmini finala zadnjeg EP-a, te 1-3 od Brazila i Meksika na svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru

U nedjeljnom finalu (16 sati) Argentina čeka pobjednika polufinalnog dvoboja Francuske i Maroka koji se igra u srijedu (20 sati). Hrvatska će u subotu igrati utakmicu za treće mjesto, u 16 sati, protiv poraženog iz drugog polufinala.

Argentina će u nedjelju loviti treću svjetsku krunu u povijesti. Svjetski prvaci bili su 1978. i 1986. godine, dok su posljednji put finale igrali 2014. godine kada su u finalu poraženi od Njemačke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
POLUFINALE SP-A 20.00 , LUSAIL (KATAR)
Hrvatska
0 : 3
Argentina
Messi 34', Alvarez 39', 70'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice! Argentina je slavila i izborila finale Svjetskog prvenstva, drugo Messijevo i posljednja šansa da se domogne trofeja.

Popadali su naši igrači od razočaranja po travnjaku. Velika je tuga i bol, tako blizu smo bili. No, kao da smo danas bili ispražnjeni i bez energije. Nije to bila ona Hrvatska.

No, glavu gore. Polufinale je novi povijesni uspjeh za naš nogomet, a u subotu imamo šansu uzeti broncu. Opet ste nas učinili ponosnima!

90+3'

Neće pa neće. Vlašić je pucao s ruba šesnaesterca, no daleko od gola je to otišlo. 

90'

Još pet minuta sudačke nadoknade. Možemo li barem do utješnog gola...

86'

Scaloni želi dati priliku svima. Ušli su Foyth i Correa, izašli Mac Allister i Molina,

85'

Majer je ubacio iz kornera, Perišić je s prve stative prebacio loptu na drugu, no Lovren i Livaja su kasnili za malo. Jako blizuuuuuuuuuuu.

Komentari 1369