Obavijesti

Sport

Komentari 1280

Teška noć u Cardiffu: Velšani nas nokautirali, 'vatreni' ovo nisu doživjeli deset godina...

Teška noć u Cardiffu: Velšani nas nokautirali, 'vatreni' ovo nisu doživjeli deset godina...
20

Hrvatska je prvi put nakon deset godina i kvalifikacija za SP u Brazilu izgubila dvije kvalifikacijske utakmice u nizu. Nakon poraza od Turske u Osijeku, 'vatreni' su nastradali i u Walesu (2-1). Dva gola zabio je Wilson, a jedini za nas Mario Pašalić

 Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je skupine D kvalifikacija za odlazak na EURO 2024. izgubila na gostovanju kod Walesa u Cardiffu sa 1-2 (0-0) te tako stigla u nezavidnu poziciju uoči posljednja dva kola koja će se igrati u studenom.

Pokretanje videa...

Dalić o lošoj igri Vatrenih i ustaškoj koračnici: 'Ne razumijem tko to organizira' 00:48

Oba pogotka za Wales postigao je Harry Wilson, prvoga u 47. minuti lobavši Livakovića nakon nesmotrene povratne lopte Kovačića, a drugoga u 60. minuti kada je tjemenom proslijedio ubačaj Jamesa u mrežu. Na konačnih 2-1 smanjio je Mario Pašalić koji se u 75. minuti najbolje snašao nakon ubačaja Modrića iz kut te glavom poslao loptu u mrežu.

Euro 2024 Qualifier - Group D - Wales v Croatia

Bila je to jedna od najlošijih utakmica pod izbornikom Zlatkom Dalićem. Igra bez glave i repa, bezidejni, loši, spori. Apsolutno ništa nije valjalo večeras. Pašalićeva snalažljivost donijela nam je nadu da možemo barem do boda, ali iskreno, njega nismo ni zaslužili. Velšani su zasluženo došli do velike pobjede s kojom su ostali u igri za plasman na Euro. 

Euro 2024 Qualifier - Group D - Turkey v Latvia

Hrvatska ovo nije doživjela deset godina. Prvi put nakon 2013. godine, poraza od Škotske i Belgije, 'vatreni' su izgubili dvije kvalifikacijske utakmice u nizu. Nakon Turske, ošamario nas je i Wales. 

Hrvatska i Wales sada imaju po 10 bodova iz šest odigranih susreta te zauzimaju drugo i treće mjesto na ljestvici, ali Wales je u prednosti zbog boljeg omjera u međusobnim susretima pa Hrvatska više ne ovisi samo o sebi u borbi za plasman u Njemačku. Na vrhu je Turska koja je nakon 4-0 (0-0) pobjede protiv Latvije u Konyi osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini koja vode na EURO sa 16 bodova. Četvrta je Armenija sa sedam bodova, dok je Latvija na dnu s tri boda.

Cardiff: Utakmica skupine D kvalifikacija za UEFA Euro 2024, Wales - Hrvatska

Do kraja kvalifikacija Hrvatska će još igrati protiv Latvije 18. studenoga u Rigi te protiv Armenije 21. studenoga u Zagrebu, dok će Wales 18. studenoga gostovati kod Armenije, a tri dana kasnije ugostiti Tursku. Za plasman na EURO Hrvatska mora u tim utakmicama osvojiti više bodova od Walesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 20.45 , Cardiff
Wales
Wilson 47', 60'
2 : 1
Hrvatska
Pašalić 75'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice u Cardiffu. Nismo uspjeli s dobrih 15 minuta u završnici nadoknaditi užasnih 75 minuta u kojima nismo pokazali apsolutno ništa. 

Wales je slavio 2-1 golovima Wilsona, a jedini za nas zabio je Pašalić. 

90+4'

Nakon još jednog ubačaja u nizu Beljo je pucao glavom, ali brani golman Walesa. Bilo je to slabašno i bezopasno. 

90+3'

Očajni pokušaji naše reprezentacije i brojni ubačaji, no ništa ne donosi ploda. 

90+2'

Lijepo je Sosa ubacio u peterac na Pašalića, ali raskrilio se golman Walesa i pokupio loptu ispred našeg jedinog strijelca večeras. 

90'

Pet minuta sudačke nadoknade i nade za Hrvatsku. 

Komentari 1280