Obavijesti

Sport

Komentari 344

'Kauboji' se probudili u drugom dijelu i preokrenuli! Zahvalni će biti Francuzi, Pešić branio 'sve'

'Kauboji' se probudili u drugom dijelu i preokrenuli! Zahvalni će biti Francuzi, Pešić branio 'sve'
5

Nakon usporenog starta, hrvatski rukometni reprezentativci probudili su se i odlično odigrali drugo poluvrijeme, stigli pet golova zaostatka i slavili nakon što je u posljednjem napadu zabio Ante Gadža

Hrvatska rukometna reprezentacija prvi je put pobijedila u drugom krugu Europskog prvenstva i to protiv Islanda sa 23-22 (10-12). 

Pokretanje videa...

Navijači u Mađarskoj 00:54

Strijelce Hrvatske predvodio je Tin Lučin sa šest pogodaka, a proglašen je i za igrača utakmice. Po pet golova postigli su Ivan Čupić i Ivan Martinović, a briljirao je vratar Ivan Pešić sa 13 obrana. Kod Islanđana je najefikasniji bio Thorkelsson sa šest golova.

Hrvatska je otvorila dvoboj pogotkom Martinovića, ali je nakon toga Island nanizao tri pogotka. Uz raspoloženog golmana Hallgrimssona, koji je sakupio šest obrana do polovice prvog poluvremena, Island je u 19. minuti došao do pet pogodaka prednosti (9-4). Hrvatsku je u utakmicu vratila igra bez vratara, napadačkih '7 na 6', u kojoj su četiri puta izabranici Hrvoja Horvata iznudili sedmerce, a u golove  ih je pretvarao Ivan Čupić.

Tin Lučin je 'sa sirenom' pogodio za -2 (10-12) na kraju prvog poluvremena. Nastavak je donio poletniju igru Hrvatske koja je u 35. minuti došla do izjednačenja (13-13) golom Martinovića. Ivan Pešić je sa pet obrana u prvih 15 minuta drugog dijela zaključao svoja vrata, skidao i "zicere", pa je Island u tom razdoblju postigao samo dva pogotka. S druge strane, Hrvatska ih je postigla devet i  došla do +5 (19-14).

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Main Round - Iceland v Croatia

Golom Lučina Hrvatska je u 49. minuti došla do vodstva 21-17, ali tada je hrvatski napad stao. Islanđani su iskoristili tehničke pogreške, probijanja i na pogon svojih krilnih igrača u sedam minuta napravili seriju od 5-0 za svoje novo vodstvo (22-21).

Islanđani su dvaput imali priliku otići i na dva pogotka prednosti, ali oba puta je Pešić obranama ostavio Hrvatsku u igri za pobjedu. Na ulasku u zadnje dvije minute Načinović je izjednačio na 22-22. Na drugoj strani promašio je Asgeirsson, a 15 sekundi prije kraja Ante Gadža probio islandsku obranu i donio treću pobjedu Hrvatskoj na ovom prvenstvu, a prvu u drugom krugu.

Danska je na vrhu ljestvice sa šest bodova, po četiri imaju Island i Francuska, a po dva Nizozemska, Crna Gora i Hrvatska. Hrvatski rukometaši će nastup u drugom krugu EP-a zaključiti za dva dana dvobojem protiv Nizozemske. Mogao je Island doći jako blizu polufinala pobjedom protiv Hrvatske, ali zahvalni će biti Francuzi nakon ovoga...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko prvenstvo 15.30 , Budimpešta
Hrvatska
23 : 22
Island
Sortiranje događaja
KRAJ

HRVATSKA DO POBJEDE! Digao se ipak Ante Gadža u posljednjem napadu i donio pobjedu 'kaubojima'! 

60'

Čistu su situaciju promašili Islanđani, a imaju 'kauboji' i mogući napad za pobjedu!

58'

Izjednačio je Veron Naćinović! 

57'

Zabio je sad Marino Marić, ali bio je to nakon debelog prijestupa. Islanđani imaju napad za velikih plus dva, ali obranio je to Pešić! 

TIME OUT

Pešić je odlično obranio, a novi je time out pozvao Hrvoje Horvat! Imaju 'kauboji' priliku opet izjednačiti.

Komentari 344