Obavijesti

Sport

Komentari 2

Hrvatska dobila Litvu nakon raspucavanja, Ukrajini zlato

Hrvatska dobila Litvu nakon raspucavanja, Ukrajini zlato
9

Nakon što su Ukrajinci svladali Veliku Britaniju s 2-1 i time izbili na prvo mjesto, Litva je bila u poziciji boriti se za zlatno odličje i promociju u skupinu A, a Hrvatska za treće mjesto

VIDEO

U posljednjoj utakmici Svjetskog prvenstva Divizije I skupine B u hokeju na ledu, koje je u subotu završeno u Zagrebu, hrvatski hokejaši pobijedili su Litvu s 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0) u raspucavanju te su natjecanje završili na četvrtom mjestu.

Nakon što su Ukrajinci svladali Veliku Britaniju s 2-1 i time izbili na prvo mjesto, Litva je bila u poziciji boriti se za zlatno odličje i promociju u skupinu A, a Hrvatska za treće mjesto. I jednoj i drugoj reprezentaciji je za ostvarenje njihova cilja potrebna bila čista pobjeda u 60 minuta igre, koja donosi tri boda.

No, ni jedni ni drugi nisu uspjeli u svojoj misiji. Kad se nakon 60 minuta oglasila sirena, a na semaforu stajalo 1-1, počelo je slavlje malobrojne ukrajinske navijačke skupine, jer je taj rezultat značio da je Ukrajina osvojila zlato i izborila promociju u skupinu A prve divizije, a Hrvatska ostala na četvrtom mjestu i bez željenog odličja.

Sve do posljednje minute prve trećine vratari Vilim Rosandić i Artur Pavliukov izlazili su kao pobjednici iz svih dvoboja, a onda je Michael Glumac 49 sekundi prije završetka prvog dijela, u situaciji s igračem više, sjajnim udarcem pod gredu okončao prodor s desne strane i donio vodstvo našoj reprezentaciji, na oduševljenje većine od oko 2000 gledatelja u Domu sportova, među kojima su na ovoj utakmici bili i hrvatski premijer Tihomir Orešković, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar te predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

I drugoj trećini Hrvatska je imala uvjerljivu prednost u udarcima (10-4), ali je Pavliukov ovoga puta zaustavio sve pokušaje. I povremene litavske prijetnje bile su ozbiljne, a gosti su dvaput imali i igrača više. No, Letanogovi su izabranici odigrali najbolju defenzivnu utakmicu, a i Rosandićeve reakcije su bile pravovremene i spretne pa su hrvatski oklopnici i nakon druge trećine bili u poziciji koja im je donosila brončano odličje.

Svjetsko prvenstvo u hokeju

Litavci su najveću priliku za prvi pogodak imali sredinom posljednje dionice, kad su više od minute napadali s dva igrača više, ali su hrvatski reprezentativci i u toj situaciji pokazali da su u ovom dvoboju spremni na sve načine sačuvati mrežu netaknutom.

I tako je bilo sve do 55. minute, kad je koncentracija u hrvatskoj obrani ipak popustila. Donatas Kumeliauskas je ostao zaboravljen i u situaciji 'jedan na jedan' svladao Rosandića za izjednačenje, a ispostavilo se i za konačan rezultat sve do odluke u raspucavanju.

Najbolji hrvatski igrač na ovoj utakmici vratar Vilim Rosandić obranio je dva udarca Litavaca, a Bosas je promašio, pa je pogodak Ivana Jankovića donio utješnu pobjedu hrvatskoj reprezentaciji.

Ukrajina je, unatoč kiksu protiv Litve, na kraju opravdala status favorita i osvojila prvo mjesto. Pobjednički pogodak za 2-1 protiv Velike Britanije, koja je nakon dvije trećine vodila 1-0, a i bod joj je bio dovoljan za zlato, postigao je Ukrajinac znakovitog prezimena - Pobjedonoscev.

U utakmici koja je pobjedniku donosila opstanak u Diviziji I Estonija je s 3-0 svladala Rumunjsku pa će Rumunji sljedeće godine vratiti u Diviziju II skupina A u kojoj su prošle godine osvojili prvo mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica