Obavijesti

Sport

Komentari 41

Hrvatska doznala sve protivnike u drugom krugu: Igrat ćemo protiv najveće senzacije Eura!

Hrvatska doznala sve protivnike u drugom krugu: Igrat ćemo protiv najveće senzacije Eura!

Nizozemska je u posljednjem kolu prvog kruga pobijedila Portugal (32-31) i izborila drugi krug Europskog prvenstva. Završila je iza Islanda u skupini B, a u sljedećoj fazi igrat će u skupini I. gdje se nalazi i Hrvatska

VIDEO

Dok su nizozemske rukometašice osvajale svjetske i europske medalje, muški rukomet bio je na poluamaterskoj razini. Plasman na veliko natjecanje slavio se kao medalja. No, nizozemski rukometaši napokon su dočekali svojih pet minuta.

Pokretanje videa...

Rukometaši otputovali u Budimpeštu 02:39

Nizozemska je u posljednjem kolu prvog kruga pobijedila Portugal (32-31) i izborila drugi krug Europskog prvenstva. Po prvi put u povijesti! Završila je iza prvoplasiranog Islanda u skupini B, a svoj put na Euru nastavit će u skupini I. Hrvatska je tako doznala sve protivnike u sljedećoj fazi.

Naši rukometaši će drugi krug otvoriti u četvrtak utakmicom protiv Crne Gore. Dva dana kasnije slijedi nam rukometni klasik protiv Danske. U ponedjeljak idemo na megdan Islanđanima, a drugi krug ćemo zatvoriti 26. siječnja utakmicom protiv Nizozemske i, nadamo se, tom pobjedom osigurati polufinale. 

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group B - Netherlands v Portugal

Nizozemcima je ovo tek treći nastup na velikom natjecanju. Igrali su na EP-u 2020. godine kada su bili 17. te na SP-u davne 1961. godine. Tada su završili na 11. poziciji. 

No, da bi ovo mogla biti jedna lijepa rukometna priča, Nizozemci su dali naznačiti već u prvom kolu kada su senzacionalno pobijedili domaćina Mađarsku (31-28). Bili su i na koračić da šokiraju Island, ali ostali su kratki za jednu loptu (29-28). Bez obzira na poraz, imali su sudbinu u svojim rukama. Za prolazak dalje trebala im je pobjeda ili remi protiv Portugalaca u posljednjem kolu.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group B - Netherlands v Portugal

Dominirali su od samog početka protiv oslabljenih Portugalaca, u drugom poluvremenu imali i plus pet te se činilo kako je priča gotova. No, sami sebi su zakomplicirali život i doveli se u ozbiljne probleme. Portugal je puhao za vratom, istopio veliki minus i poveo jedan razlike! Bili su na korak od čuda, za prolazak dalje trebala im je pobjeda od plus dva, ali nisu uspjeli.  Rodrigues je ometao brzi centar i dobio dvije minute, a Nizozemci su to iskoristili te u infarktnoj završnici golom Smitsa u posljednjim sekundama slavili s 32-31. 

Najefikasniji je bio sjajni rukometaš Magdeburga Kay Smits koji je utrpao osam golova. Baijens je zabio šest, a protivnike je predvodio Iturriza sa sedam golova. Rodrigues je zabio šest.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group B - Iceland v Netherlands

Smits je ujedno i najveća zvijezda nizozemske reprezentacije te čovjek o kojem ovisi baš sve. Čudesni desni vanjski je Mađarskoj utrpao 11 golova, a Islandu 13! Na ovome prvenstvu djeluje nezaustavljivo i kada zaustavite njega, zaustavili ste Nizozemsku. 

Nizozemci gaje atraktivan, lepršav i brz rukomet, model koji skandinavskim reprezentacijama već godinama donosi medalje. Na Euru su senzacionalno srušili Mađarsku, namučili Island, a onda izborili drugi krug. I s razlogom ih možemo nazvati najvećom senzacijom ovogodišnjeg Eura!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe