Obavijesti

Sport

Komentari 18

Hrvatska ide kući bez boda! Pomela nas je i Španjolska...

Hrvatska ide kući bez boda! Pomela nas je i Španjolska...
1

U posljednjem susretu snage su odmjerili Dodig i Pavić protiv Granollersa i Nadala, a Španjolci su slavili sa 2-0 u setovima. Hrvatska tako napušta Madrid sa setom u 6 mečeva

VIDEO

Hrvatska teniska reprezentacija upisala je i drugi poraz na završnom turniru novog formata Davis Cupa. Nakon poraza od Rusije 0-3, branitelji naslova izgubili su i od Španjolske s 0-3.

Prvi bod za Španjolsku osvojio je Roberto Bautista Agut pobijedivši Nikolu Mektića sa 6-1, 6-3 za samo 57 minuta igre, a potom je prvi tenisač svijeta Rafael Nadal porazio Bornu Goju sa 6-4, 6-3 za sat i 30 minuta i tako osigurao domaćinu pobjedu.

U trećem susretu Ivan Dodig i Mate Pavić su u meču parova izgubili od Marcela Granollersa i Rafaela Nadala sa 3-6, 4-6.

Ćorić odustao, uskače Mektić: Borna Gojo igra protiv Nadala!
Ćorić odustao, uskače Mektić: Borna Gojo igra protiv Nadala!

Hrvatska je tako nastup u novom formatu Davis Cupa zaključila s dva poraza oprostivši se od obrane naslova pobjednika.

Nakon što je Rusija u prvom kolu porazila Hrvatsku sa 3-0, a potom Španjolska Rusiju sa 2-1, našim tenisačima je u zadnjem meču skupine B trebala pobjeda od 3-0 protiv Španjolske kako bi ostali u igri za plasman među osam najboljih. 

Međutim, bez Marina Čilića koji nije niti doputovao u Madrid i bez Borne Ćorića koji je odustao od današnjeg nastupa zbog iscrpljenosti, bilo je iluzorno očekivati pobjedu 3-0 protiv Španjolske koju predvodi vodeći tenisač svijeta Rafael Nadal.

Nakon što je Ćorić odustao od nastupa, priliku je dobio Mektić koji je posljednji put u singlu nastupio prije više od dvije i pol godine i to u kvalifikacijama Cincinnatija. Nakon toga igrao je samo u parovima.

Mektić i Bautista Agut, trenutačno deveti tenisač svijeta do sada nisu igali međusobno.

I Nadal se pitao tko je taj mali: Gojo junački pao protiv Rafe
I Nadal se pitao tko je taj mali: Gojo junački pao protiv Rafe

Hrvatski tenisač je dobio prvi gem, međutim to je bilo sve što je pokazao u ostatku seta. Španjolac je uz tri breaka za 26 minuta dobio set rezultatom 6-1. Deveti tenisač svijeta je sjajnu seriju nastavio i u drugom setu dobivši tri gema u nizu. Mektić je smanjio na 1-3 prekinuvši Agutovu seriju od devet gemova u nizu. Do kraja seta 30-godišnji Zagrepčanin više nije izgubio niti jedan servis, ali nije uspio nadoknaditi break i set je završio rezultatom 6-3 za Španjolca.

U drugom meču 21-godišnji debitant u našoj teniskoj reprezentaciji, Borna Gojo, pružio je solidan otpor vodećem tenisaču svijeta, posebice u prvom setu.

Gojo se u prvom setu držao do rezultata 4-4 spasivši pritom četiri break lopte. Tri u prvom gemu, a jednu u sedmoj igri. Nažalost, u devetoj igri Nadal je oduzeo servis svom suparniku, a potom sigurno odservirao za 6-4 nakon 45 minuta igre.

Mladi hrvatski tenisač, koji je igrao za američko sveučilište Wake Forest, a u reprezentaciju je ušao umjesto ozlijeđenog Marina Čilića, i u drugom setu je pružio dobar otpor. Servis je izgubio u prvom i devetom gemu za konačnih 6-3.

U posljednjem susretu snage su odmjerili Dodig i Pavić protiv Granollersa i Nadala, a Španjolci su slavili sa 2-0 u setovima. (dk)

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili