Obavijesti

Sport

Komentari 334

Hrvatska odigrala herojski i uzela bod Danskoj! Nažalost, vjerojatno neće biti dovoljan

Hrvatska odigrala herojski i uzela bod Danskoj! Nažalost, vjerojatno neće biti dovoljan
14

Hrvatska je odigrala odličnu utakmicu protiv Danske remiziravši 32-32. 'Kauboji' su vodili cijelo prvo poluvrijeme i maksimalno otežali svjetskim prvacima. Cindrić je sekundu prije kraja pucao za pobjedu, ali nije zabio

Hrvatska rukometna reprezentacija remizirala je s Danskom 32-32 u ključnoj utakmici u borbi za četvrtfinale Svjetskog prvenstva pred više od 11.000 gledatelja . 'Kauboji' su sjajno igrali i lavovski se borili do samog kraja, nažalost, nisu uspjeli uzeti tri boda te ostaju samo na teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale.

Pokretanje videa...

Rukomet 00:55

Hrvatska je odigrala sjajno, čvrsto i borbeno, ali nažalost nije uspjela slaviti protiv dvostrukih svjetskih prvaka. S bodom ostajemo teoretski u igri za plasman u četvrtfinale, no šanse su minimalne.

Hrvatska je veći dio utakmice vodila, u jednom trenutku smo imali i četiri razlike, no Danska se vratila, u završnici je povela, imala je i zadnji napad koji nije realizirala. Cindrić je u zadnjoj sekundi pucao sa sredine terena, ali nije uspio.

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Marin Šipić s devet, Filip Glavaš s osam, te Luka Cindrić s pet golova, dok je Mate Šunjić imao šest obrana. Dance su predvodili Simon Bogetoft Pytlick s devet i Mikkel Hansen s osam golova, dok je Niklas Landin imao šest obrana.

U ranije odigranom susretu ovoga kola Egipat je porazio Belgiju sa 33-28. Afrički sastav je već u prvom poluvremenu imao devet razlike (20-11) i pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno. U završnici susreta Belgija je smanjila na četiri razlike, ali više od toga nije išlo.

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu

Egipat su do nove pobjede predvodili Mohsen Mahmoud sa sedam i Yehia Elderaa sa šest golova, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bio Sebastien Danesi s devet golova.

U drugom susretu Bahrein pobijedio SAD sa 32-27. Bahrein su do pobjede predvodili Husain Alsayyad s devet i Mohamed Mohamed s pet pogodaka. U američkim redovima najefikasniji je bio Samuel Hoddersen sa šest golova.

Na ljestvici vodi Egipat sa šest bodova, Danska ima pet, Bahrein četiri, a Hrvatska tri boda. Belgija i SAD su na nuli.

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu

Iduće kolo na rasporedu je u subotu. U prvom dvoboju snage će odmjeriti Bahrein i Egipat, potom slijedi hrvatsko - belgijski okršaj, a u zadnjem susretu igrat će Danska i SAD.

Posljednje kolo je na rasporedu u ponedjeljak, 23. siječnja kada će igrati SAD - Belgija, Hrvatska - Bahrein, te Egipat i Danska.

Prve dvije reprezentacije izborit će nastup u četvrtfinalu.

HRVATSKA - DANSKA 32-32 (16-15)

Malmo. Arena Malmo. Suci: Ignacio Garcia, Andreu Marin (oba Španjolska)

HRVATSKA: Slavić, Šunjić; Mihić, Duvnjak, Gojun, Kraljević, Šarac 2, Karačić 3, Musa, Šebetić, Cindrić 5, Martinović 4, Šušnja, Šipić 9, Glavaš 8 (6), Jelinić 1

DANSKA: N.Landin 6 obrana, Moller 1 obrana; M.Landin 1, Jakobsen 3, Saugstrup 1, Lindberg, Gidsel 4, Moller, Mollgaard, Mensah, Hansen 8 (6), Jorgensen 2, Plovg Hansen 4, Damgaard Nielsen, Holm, Hald, Pytlick 9

Isključenja: Hrvatska 14  minuta; Danska 12 minuta

Sedmerci: Hrvatska 6/6; Danska 6/6

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko rukometno prvenstvo, drugi krug 20.30 , Malmö Arena
Danska
32 : 32
Hrvatska
Sortiranje događaja
60'

Danska je imala zadnji napad, izgubili su loptu, Cindrić je pucao, ali 'kauboji' nisu uspjeli zabiti. Hrvatska je otkinula bod Dancima i remizirala, ali nažalost, to nam neće biti dovoljno. 

Kraj utakmice. 

59'

Takoooo je! Karačić je zabio za izjednačenje! Idemo se obraniti. 

59'

Hansen je zabio sa sedam metara. 

58'

Sjajan Šipić zabio je u ključnom trenutku te Hrvatska tri minute do kraja susreta zabija za izjednačenje. Idemo Hrvatska!

57'

Danska opet vodi nakon gola Pytlicka. Pali smo u obrani te Horvat zove time-out. 

Komentari 334