Sport

Komentari 140

Hrvatska je 26. najbolja na OI! Osvojili smo osam medalja, dvije manje nego u Riju 2016.

Hrvatska je 26. najbolja na OI! Osvojili smo osam medalja, dvije manje nego u Riju 2016.

Od naših susjeda ispred nas su jedino Mađari koji su 15. na svijetu. Srbija je dva mjesta ispod iako ima jednu medalju više, međutim od tih devet čak je pet brončanih. Slovenci su 31.

Na konačnoj ljestvici osvajača medalja na 32. Olimpijskim igrama u Tokiju reprezentacija Hrvatske osvojila je 26. mjesto s tri zlatna, tri srebrna i dva brončana odličja, dok su najuspješniji bili američki sportašice i sportaši s 39 zlata, 41 srebrom i 33 bronce. 

Tokio: Hrvatska osvojila osam medalja na OI Tokio 2020

Amerikanci su posljednjeg dana prestigli Kinu osvojivši tri zlatna odličja, a osvojile su ih košarkašice, odbojkašice i biciklistica Jennifer Valente. Kina je u nedjelju ostala bez ijednog najsjajnijeg odličja te je s 38 zlatnih medalja, 32 srebrne i 18 brončanih završila na drugom mjestu.

Tokio: Hrvatska osvojila osam medalja na OI Tokio 2020

Na konačnom popisu osvajača medalja našle su se 93 države. 

Medalje su za Hrvatsku osvojili: braća Martin i Valent Sinković u veslanju (zlato), tenisači Ivan Dodig, Marin Čilić (srebro), Mate Pavić i Nikola Mektić (zlato) u parovima, Tonči Stipanović u jedrenju (srebro), Matea Jelić u taekwondou (zlato), Damir Martin u veslanju (bronca), Tin Srbić u gimnastici (srebro), Toni Kanaet u taekwondou (bronca).

Ukupno smo osvojili osam odličja, dva manje nego u Riju 2016. godine.

Najčitaniji članci