Obavijesti

Sport

Komentari 67

Hrvatska još nije izgubila šanse za četvrtfinale, ali treba čudo. Ovo je raspored do kraja SP-a

Hrvatska još nije izgubila šanse za četvrtfinale, ali treba čudo. Ovo je raspored do kraja SP-a

Do kraja drugog dijela SP-a Hrvatska još igra s Belgijom i Bahreinom i mora navijati za neke druge rezultate, ali i ganjati gol-razliku

VIDEO

Fantastičnu utakmicu u Malmöu odigrala je hrvatska rukometna reprezentacija protiv Danske i osvojila bod (32-32). Vodila je većinu utakmice, imala i +4, a na kraju je spašavala remi pa je Luka Cindrić šutom s pola terena promašio pobjedu u zadnjim sekundama.

Pobjeda bi nam otvarala kudikamo više kombinacija da završimo među dvije najbolje reprezentacije skupine, a ovako su šanse za plasman u četvrtfinale doista mršave. I onaj težak poraz od Egipta u prvom kolu opet je ogroman uteg "kaubojima".

Pokretanje videa...

Rukomet 00:55

Kako Hrvatska može u četvrtfinale?

U posljednja dva kola igraju Bahrein - Egipat (subota, 15.30), Hrvatska - Belgija (subota, 18), SAD - Danska (subota, 20.30), potom Hrvatska - Bahrein (ponedjeljak, 18), Egipat - Danska (ponedjeljak, 20.30).

Hrvatska je već izgubila tri boda od mogućih šest, Egipat nijedan, Danska jedan. Dakle, idealan scenarij da završimo ispred neke od tih reprezentacija je da pobijedimo u obje utakmice, a Egipćani ili Danci izgube obje.

SAD protiv Danske, naravno, nema nikakve šanse, a možda koji postotak više ima Bahrein protiv Egipta. Ali i dalje je teški autsajder.

Ni deveto mjesto nije loše

Druga, nešto realnija šansa, je da Egipat pobijedi Dansku u zadnjem kolu. Ako bi Horvatovi pobijedili obje svoje utakmice, a Danci očekivano Amerikance, tad bi bili bodovno poravnati. Tad bi odlučivala ukupna gol-razlika.

No ni tu ne stojimo dobro. Danska je i Belgiju i Bahrein pobijedila po 15 razlike i sad je na +30. Hrvatska je razbila Amerikance 18 razlike, ali je zbog poraza od Egipta od devet golova samo na +9. Dakle, već sad Danci imaju prednost od 21 gola razlike.

Danska će je nesumnjivo dići protiv Amerike, a Hrvatskoj bi, u slučaju pobjede Egipta, ostala kakva-takva šansa da proba "nakantati" Belgiju i Bahrein, uhvatiti Dance pa se nadati da će Egipat odraditi svoje. Ruku na srce, šanse su vrlo male. Ali treba igrati i boriti se. Uostalom, i deveto mjesto moglo bi nam donijeti u nekim kombinacijama kvalifikacije za Olimpijske igre.

Raspored do kraja

  • Bahrein - Egipat (subota, 15.30)
  • Hrvatska - Belgija (subota, 18)
  • SAD - Danska (subota, 20.30)
  • SAD - Belgija (ponedjeljak, 15.30)
  • Hrvatska - Bahrein (ponedjeljak, 18)
  • Egipat - Danska (ponedjeljak, 20.30)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade