Obavijesti

Sport

Komentari 20

Hrvatska razbila Šveđane i protutnjala do polufinala!

Hrvatska razbila Šveđane i protutnjala do polufinala!

Hrvatska je došla i do druge pobjede na pretkvalifikacijskom turniru za OI u Istanbulu pa tako osigurala polufinale. Razbili smo Švedsku 99-67

Krenulo je vrlo alarmantno. Švedska je u jednom trenutku vodila plus osam, a jedan čovjek utrpao nam je četiri trice. Uništavali su nas vanjskim šutevima, nismo imali odgovora na njihovu brzu košarku, a onda je izbornik Josip Sesar pozvao minutu predaha. Nakon toga je sve bilo rutinsko odrađivanje posla. Napravili smo sjajnu seriju 21-2, pobjegli Šveđanima i već u trećoj četvrtini riješili pitanje pobjednika.

Hrvatska je razbila Švedsku (99-67) u drugom kolu pretkvalifikacijskog turnira za OI u Istanbulu, došla do druge pobjede i izborila polufinale gdje nas čekaju Turska ili Ukrajina. Ovaj put je bilo na početku teže nego protiv Belgije, ali na kraju jednako uvjerljivo.

Najveći razlog švedskog otpora u prvom poluvremenu bio je Elijah Clarance, bivši igrač Lovćena i Osijeka. Čovjek je radio što god mu je palo na pamet, a utrpao nam je šest trica i ukupno 26 koševa u prvom dijelu. Kao da je Jordan ušao u njega. Imali su Šveđani 20-12 u prvoj četvrtini, no to nas je razljutilo. Napravili smo spomenutu ludu seriju, prvu četvrtinu zaključili s vodstvom 24-22.

Napad nam je funkcionirao uz lošije periode igre, ali najveći problem je bilo kako zaustaviti spomenutog švedskog Jordana koji je držao Švedsku u igri u prvom poluvremenu. Na predah smo otišli s plus devet, a onda u nastavku druga priča.  Navlačili smo Clarancea na šuteve, on je nasjedao i forsirao i najvažnije za nas, počeo promašivati. Na kraju je u nastavku ubacio samo tri koša. Začepili smo njega pa smo tako začepili i Šveđane. 

U trećoj četvrtini zabetonirali smo obranu, a u napadu je do izražaja došla naša kvaliteta. Napravili smo im 21-7 i tu je pričio bio kraj. Do kraja je to bilo samo bildanje prednosti do konačnih plus 32. Na kraju smo zamalo došli i do stotke. 

Fantastičnu utakmicu odigrao je Jaleen Smith koji je vukao u trenucima kada smo se mučili u napadu i tricama nas vadio iz zaostatka. Zabio je 24 koša uz tri asistencije i pet skokova. Odličan je opet bio Ivica Zubac s 13 koševa, šest skokova i sedam asistencija. Razigravao je, dominirao u reketu, sve što i očekujemo od NBA igrača koji je vođa nove Hrvatske zajedno sa Šarićem i Hezonjom. Roko Badžim je zabio 15 koševa.

Šveđane je predvodio već spomenuti Clarance s 29 koševa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Pretkvalifikacije za OI, drugo kolo 19.00 , Istanbul
Hrvatska
99 : 67
Švedska
Sortiranje događaja
KRAJ

KRAJ! Hrvatska je pobijedila Švedsku ogromnih 99-67 i došla do druge pobjede u Istanbulu. 

9'

Zabit će i Perković tricu za plus 29!

8'

Sesar je izvadio naše najbolje igrače, a Šveđani su malo korigirali rezultat. Spustili su na minus 23

5'

Hezonjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Brutalno zakucavanje za njegov deveti koš pa je pogodio i oba slobodna bacanja za plus 29. 

4'

Nema više smisla trošiti naše najbolje igrače pa je Sesar izvadio Smitha, Šarića i Zupca. U igri je ostao samo Hezonja. 

Komentari 20