Sport

Komentari 25

Pala je Argentina: Kraljice šoka u 'vlaku smrti' ipak uzele dva boda, Posavec zabila 8 golova

Pala je Argentina: Kraljice šoka u 'vlaku smrti' ipak uzele dva boda, Posavec zabila 8 golova

Odlično su krenule u utakmicu hrvatske reprezentativke pa stale, onda se malo 'tražile', ali na kraju su se pronašle i uz pomoć odlične Tee Pijević na golu te raspucane Stele Posavec u napadu pobijedile Argentinu

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobjedom 28-22 protiv Argentine je otvorila drugi krug svjetskog prvenstva u Španjolskoj produživši nadu za plasman u četvrtfinale. Hrvatska je i dalje bila oslabljena neigranjem Ćamile Mičijević, Dore Krsnik i Ivane Dežić koje su bile pozitivne na COVID-19.

Hrvatske rukometašice dobro su krenule u susret, povele su 9-5, no od 18. minute postigle su samo tri, a primile čak devet golova, pa je Argentina na poluvremenu imala vodstvo 14-12. U nastavku susreta Hrvatska je uspjela preokrenuti rezultat i u zadnjih 10 minuta izboriti pobjedu.

Hrvatsku su do pobjede predvodile Stela Posavec s osam golova, Katarina Ježić i Valentina Blažević sa po četiri gola, dok je Tea Pijević imala 14 obrana. Kod Argentine najefikasnija je bila je Malena Cavo s pet golova. Hrvatska će u drugom krugu odigrati još dvije utakmice, u petak (20.30 sati) protiv Španjolske te u nedjelju (18 sati) protiv Austrije. Plasman u četvrtfinale izborit će dvije najbolje ekipe iz skupine.