Obavijesti

Sport

Komentari 1003

Dečki, glavu gore: 'Vatreni' prvi put izgubili na otvaranju Eura

Dečki, glavu gore: 'Vatreni' prvi put izgubili na otvaranju Eura
21

Hrvatska je porazom od Engleske (1-0) otvorila Europsko prvenstvo na kultnom Wembleyju. Jedini gol na utakmici zabio je Sterling u 57. minuti nakon sjajnog dodavanja Phillipsa...

U susretu 1. kola D skupine Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija Hrvatske je na stadionu Wembley izgubila od Engleske sa 0-1.

Pokretanje videa...

Navijači uoči Engleske 00:44

Pogodak odluke zabio je Raheem Sterling u 57. minuti.

Englezi su žestoko pritisnuli na početku i već u 6. minuti Foden je pogodio stativu. Domaćin je imao odličnu priliku i u 9. minuti, no Livaković je sjajno obranio Phillipsov udarac.

Euro 2020 - Group D - England v Croatia

U nastavku prvog dijela gledali smo "šahovsku partiju" bez većih prilika. Nažalost, Hrvatska u prvih 45 minuta nije uputila niti jedan udarac u okvir suparničkog gola.

Engleska je povela u 57. minuti golom Raheema Sterlinga. Kyle Walker je sjajno proigrao Kalvina Philipsa koji je ubacio u kazneni prostor do napadača Manchester Cityja, a ovaj je sa 10-tak metara svladao Livakovića.

Do kraja susreta "Vatreni" su pokušavali izjednačiti, ali nisu ozbiljnije ugrozili engleska vrata.

Utakmica se igrala na stadionu Wembley pred 22.500 gledatelja, a sudio je Talijan Daniele Orsato.

Bio je to 11. međusobni susret "Vatrenih" i "Gordog Albiona", Engleska je slavila šest puta, Hrvatska tri puta, a dva susreta su završila bez pobjednika.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Engleska - Hrvatska

U drugom susretu iz ove skupine u ponedjeljak će u Glasgowu snage odmjeriti Škotska i Češka.

"Vatrene" u drugom kolu, 18. lipnja u Glasgowu očekuje susret protiv Češke, dok se u Londonu sastaju Engleska i Škotska.

Zadnje kolo na rasporedu je 22. lipnja, "Vatrene" će u Glasgowu igrati protiv Škotske, dok se u Londonu sastaju Češka i Engleska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. kolo, Europsko prvenstvo, skupina D 15:00 , Wembley, London
Hrvatska
0 : 1
Engleska
Sterling 57'
Sortiranje događaja
90+4'

Pokušajem Marija Pašalića je i završila današnja utakmica. Paša pucao preko gola s nekih 20 metara, a Orsato svirao kraj.

Šteta, Hrvatska je tako na svome šestom Euru došla do prvog poraza na otvaranju, a Englezima je ovo tek prva pobjeda u prvoj utakmici na Euru, i to u desetom pokušaju.

Pružili smo dobar otpor favoriziranim Englezima, no činjenica je da smo bili sterilni prema naprijed i da nismo imali ni jednu ozbiljniju šansu. Engleska nije ostavila neki nevjerojatan dojam, ali je iskoristila svoje šanse. Imala ih je nekoliko pa zabila preko Sterlinga u 57. minuti za 1-0. To je na kraju bio i konačan rezultat.

90'

Još četiri minute sudačke nadoknade. Možemo li barem do boda?

88'

Sve je manje vremena, Dalić je sve bacio prema naprijed jer je Modrić ostao kao jedini naš klasični veznjak. Englezi su se u potpunosti povukli jer su, naravno, zadovoljni rezultatom, a vjerojatno ćemo sve češće viđati i njihova izležavanja na travnjaku. Možda nećete vjerovati, ali Engleska nikada nije slavila na otvaranju Eura. Ovo im je deseto Europsko prvenstvo, sada su najbliže tome. 

85'

Svoje je za danas odradio Mateo Kovačić, zamijenio ga je Mario Pašalić...

82'

Iako je uvijek označen kao netko tko igra bolje u klubu nego u reprezentaciji, to danas nije ni blizu istina. Mateo Kovačić je jedan od najboljih na terenu danas. Grize od prve minute, razigrava, pokušava prodorima zapapriti Englezima. Jedan je od raspoloženijih u našim redovima, ali zasad to nismo uspjeli iskoristiti.

Komentari 1003