Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatska paraolimpijka: Doma se ne vraćam bez medalje...

Hrvatska paraolimpijka: Doma se ne vraćam bez medalje...

Članica Atletskog kluba za osobe s invaliditetom (AKOSI) Medulin osma je osoba koja će imati čast nositi hrvatsku zastavu na ljetnim POI pri čemu treća žena

VIDEO

Aktualna paraolimpijska pobjednica u skoku u dalj Mikela Ristoski (31) nosit će hrvatsku zastavu na otvaranju Paraolimpijskih igara u Tokiju.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

Članica Atletskog kluba za osobe s invaliditetom (AKOSI) Medulin osma je osoba koja će imati čast nositi hrvatsku zastavu na ljetnim POI pri čemu treća žena.

"Izuzetna mi je čast što sam dobila priliku nositi hrvatsku zastavu na otvaranju 16. paraolimpijskih igara u Tokiju," kazala je 31-godišnja Puljanka za Hinu.

"Malo je sportaša koji na taj način dobivaju priznanje za svoje sportske uspjehe. Osjećam se super i iskreno jedva čekam nastup," dodala je.

Para European Championships in Athletics

Mikeli će Tokio biti treće paraolimpijske igre. U Londonu 2012. je osvojila broncu u skoku u dalj, a četiri godine kasnije u Rio de Janeiru prvo mjesto. "Zlatni" skok od 5.79 metara i dalje je njezin osobni rekord.

"Ne dolazim doma bez medalje," kazala je Mikela koja nastupa u kategoriji osoba s intelektualnim poteškoćama u razvoju.

"I u Tokiju se nadam medalji. U dobroj sam formi, kvalitetno smo trenirali premda nije bilo lako po vrućini. Međutim sve se da izdržati."

Paraolimpijske igre u Tokiju bit će održane, baš kao i olimpijske, po strogim epidemiološkim mjerama. Sportaše očekuju brojna testiranja i strogi protokoli.

"Nije mi svejedno, ali svjesna sam svega toga, treba se paziti," poručila je.

Na prvim POI nakon proglašenja neovisnosti, u Barceloni 1992. zastavu je nosio plivač Roko Mikelin Opara.

Četiri godine kasnije u Atlanti zastavu je nosila plivačica Ana Sršen, a u Sydneyju 2000. stolnotenisač Dragan Rakić. U Ateni 2004. ta je čast pripala plivaču Mihovilu Španji, a u Pekingu 2008. atletičarki Mariji Iveković.

Na POI u Londonu 2012. hrvatsku zastavu je nosio atletičar Darko Kralj, a četiri godine kasnije u Rio de Janeiru atletičar Branimir Budetić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda