Obavijesti

Sport

Komentari 523

Vatreni zaledili Rostov: Broz je briljirao, zabio je i Mandžukić!

Vatreni zaledili Rostov: Broz je briljirao, zabio je i Mandžukić!
4

Hrvatska je pobijedila Rusiju 3-1 u prijateljskoj utakmici u Rostovu. Rusi su poveli, ali Vatreni su dominirali i preko Kalinića, Brozovića i Mandžukića kreirali preokret...

VIDEO

Hrvatska je dominirala, Rusija zabila iz prve šanse na utakmici, a Vatreni su u drugom dijelu razmontirali domaće i zabili tri komada za pobjedu u Rostovu. Kalinić, Brozović i Mandžukić zabili su za Vatrene u prijateljskoj utakmici protiv Rusije.

Čačićeva prva pripremna utakmica za Euro u kojoj je vidio što mogu igrači koje je doveo u Rostov, a nije ih puno doveo. Samo 16. Modrić i Rakitić ostali su u Španjolskoj, Luka se priprema za El Clasico, a Ivan se oporavlja od ozljede kako bi nastupio u El Clasicu. Dio igrača Čačić je dao mladoj reprezentaciji za susret protiv Španjolske. Zbog ozljeda su otpali Subašić, Ćorluka, Pranjić i Antolić.

Odličan početak pa hladan tuš

Hrvatska je odlično krenula u utakmicu. Kalinić i Perišić imali su dvije dobre šanse, a Rusi gotovo da nisu prelazili centar. U prvom pravom napadu - gol. Vida nije bio siguran, Rusi su uzeli loptu i preko desne strane ubacili u sredinu. Tamo je loptu dočekao Smolov kojem nije bilo preteško zabiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kalinić i Mandžukić igrali su od prve minute. Ovaj potonji imao je najbolju šansu u prvom dijelu. Bio je Mandžo sam ispred golmana, ali nije uspio zabiti. Mora se priznati da je ruski golman odlično obranio, no mogao je Mario daleko bolje pucati. Pred kraj prvog dijela Perišić je bio na četiri, pet metara, ali i njemu je obranio ruski golman.

Furiozne tri minute

Negdje se sve to moralo vratiti. Jer Hrvatska je bila puno bolja od Rusije. Imali smo loptu u nogama, šanse, kornere... Samo tri minute bile su dovoljne za preokret Hrvatske u Rostovu.

Prvo je Marcelo Brozović u 57. minuti sjajno izbacio cijelu obranu Rusije i dao je za Šimu Vrsaljka, koji je ušao u drugom dijelu umjesto Srne. Šime je ubacio, a Nikola Kalinić pospremio loptu u gol.

U 60. je već bilo 2-1 za Hrvatsku. Ovoga puta Brozović je sve preuzeo u svoje ruke. Ili noge. Fenomenalan gol. Zabio je Marcelo sa 16, 17 metara od prečke za vodstvo Vatrenih u Rusiji. 

Hrvatska je dominirala, a Rusi su uglavnom prijetili nakon naših grešaka. Iz jedne takve, nakon što je Brozović izgubio loptu, Lovre Kalinić sjajnom je reakcijom spasio hrvatski gol. Točku na i vrlo dobre izvedbe u Rostovu stavio je Mario Mandžukić nakon još jedne odlične akcije Hrvatske.

Vrsaljko je projurio po desnoj strani poput brzog vlaka i ubacio za Mandžu koji je zabio u 82. minuti. Moglo je biti i 4-1 da se Perišić nije zaigrao u zadnjim minutama i, umjesto da zabije, dao je povratnu i propala je šansa. 

No sjajna predstava Hrvatske i igrača kojima je Čačić dao šansu u Rostovu. Veliko zajedništvo vidi se u našem taboru, a posebno je emotivan bio Mario Mandžukić koji je nakon gola potrčao prema klupi i tražio izbornika s kojim je proslavio gol Rusima.

Prijateljska utakmica:

  • Rusija - Hrvatska 1-3 (Smolov 15 / Kalinić 57, Brozović 60, Mandžukić 82)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 523
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener