Obavijesti

Sport

Komentari 3

Hrvatska prije SP-a ima barem osam utakmica: Već za mjesec dana Dalića čeka novi ždrijeb

Hrvatska prije SP-a ima barem osam utakmica: Već za mjesec dana Dalića čeka novi ždrijeb

Dalić će morati uigrati momčad za Katar bez pravih priprema jer su klubovi dužni pustiti igrače tek tjedan dana prije početka SP-a, ali do toga treba odraditi i cijelu grupnu fazu Lige nacija

VIDEO

Hrvatska je uspješno apsolvirala kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, izbornik Zlatko Dalić razmišlja o pripremama za Katar i prijateljskim utakmicama u Kataru u ožujku kako bi "vatreni" upoznali uvjete na Bliskom istoku nakon što je slična inicijativa propala prošle godine zbog pandemije.

Mundijal počinje za nešto više od godinu dana (21. studenog 2022.), a prije njega "vatreni" će odigrati još deset utakmica. Pa će izbornik imati puno prilika uigrati momčad za Katar. No čak šest utakmica bit će - za bodove.

Pokretanje videa...

Hrvatska ide na Svjetsko prvenstvo 01:11

Kvalifikacije jesu gotove, ali slijedi novo izdanje Lige nacija koju je Uefa, zbog pomaknutog termina Mundijala, ugurala u neobičan termin: čak četiri kola na kraju sezone, kao svojevrsna zamjena za nedostatak velikog natjecanja, i dva u rujnu. Ždrijeb Mundijala održat će se tek nakon europskog play-offa, 1. travnja.

"Vatreni" će tako prijateljske utakmice, osim u ožujku (dvije), vjerojatno odigrati i samo pred početak SP-a. A klubovi su, prema Fifi, obvezni pustiti igrače tek 14. studenog, tjedan dana prije utakmice otvaranja. Pa pravih priprema neće ni biti, pogotovo ne onih klasičnih trotjednih kakve su, primjerice, bile uoči ovog Eura.

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

Inače, Hrvatska je u godini velikih natjecanja dosad uglavnom odigrala između tri i pet utakmica. Iznimke su samo 1996. pod Ćirom Blaževićem (šest) i 2006. pod Cicom Kranjčarom (čak sedam). Ovaj put, dakle, odigrat će ih najmanje osam, maksimalno deset (jednu do dvije prijateljske prije početka SP-a, ovisno o terminu prve utakmice na Mundijalu).

Hrvatska će i u trećem izdanju Lige nacija igrati u Ligi A, zahvaljujući činjenici što je završila ispred Švedske u prošlom izdanju po gol-razlici, i bit će u trećem bubnju s Engleskom, Poljskom i Švicarskom. S njima neće biti u skupini.

Hrvatska i Rusija na Poljudu igraju odlučujuću utakmicu za izravni plasman na SP

Ždrijeb grupne faze Lige nacija održat će se u Montreuxu u Švicarskoj 16. prosinca od 18 sati. Nositelji su polufinalisti prošlog izdanja Francuska, Španjolska, Italija i Belgija, u drugom bubnju su Portugal, Nizozemska, Danska i Njemačka, a u četvrtom reprezentacije koje dolaze iz Lige B: Wales, Austrija, Češka i Mađarska.

Kalendar za 2021./2022.

  • 16. prosinca: ždrijeb Uefine Lige nacija
  • 9. siječnja - 6. veljače: afrički Kup nacija
  • 24. siječnja - 2. veljače: kvalifikacije za SP (AFC, CAF, Concacaf i Conmebol)
  • 21.-29. ožujka: dvije prijateljske utakmice (i Uefin play-off za SP, završetak kvalifikacija i u drugim konfederacijama)
  • 1. travnja: ždrijeb Svjetskog prvenstva
  • 30. svibnja - 14. lipnja: četiri utakmice Lige nacija (i interkonfederacijski play-off za SP)
  • 19.-27. rujna: dvije prijateljske utakmice
  • 14. studenog: okupljanje reprezentacija uoči SP-a (najkasnije)
  • 21. studenog - 18. prosinca: Svjetsko prvenstvo u Kataru
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani