Obavijesti

Sport

Komentari 40

Hrvatska razbila Nizozemce na startu kvalifikacija za EP '16.

Hrvatska razbila Nizozemce na startu kvalifikacija za EP '16.
8

Hrvatska je u Koprivnici otvorila kvalifkacije za Euro 2016. godine pobjedom protiv Nizozemske rezultatom 35-24. Sljedeću utakmicu igramo protiv Turske u nedjelju

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija uvjerljivom predstavom u Koprivnici započela je kvalifikacije za Euro 2016. godine. Hrvatska je pobijedila Nizozemsku 35-24.

Na okupljanje reprezentacije nisu došli Zlatko Horvat, Denis Buntić, Josip Valčić te za ovu akciju pozvani Sandro Obranović, a onda je zbog problema s očima reprezentaciju napustio i najbolji rukometaš svijeta, Domagoj Duvnjak.

No i bez njih Hrvatska nije imala problema s Nizozemcima. Mirko Alilović bio je sjajan na golu s 12 obrana, Ivan Čupić bio je najbolji strijelac sa šest golova.

Nakon pomalo nervoznog početka Hrvatske, naša prednost postepeno je rasla. Mirko Alilović u prvih 10 minuta imao je sedam obrana, a Hrvatska je na poluvrijeme otišla sa sedam golova prednosti (17-10).

U drugom dijelu Hrvatska se malo opustila, obrana više nije bila na visokoj razini i reagirao je hrvatski izbornik.

- U reprezentaciji neće igrati onaj tko ne igra obranu. A obrane u drugom dijelu nema! Ako smo se dogovorili da igramo obranu, onda igramo obranu - rekao je Slavko Goluža tijekom minute odmora u drugom dijelu.

Na kraju pobjeda 35-24 i miran ulazak u kvalifikacije za Euro. Hrvatska sljedeću utakmicu igra u nedjelju protiv Turske u Ankari.

Goluža: U Turskoj nas čeka pakao

Znali smo da smo favoriti, a od igrača sam tražio ozbiljnost. Vidi se da nam nedostaje uigranosti te da smo imali samo dva treninga. Ali vidio sam puno toga dobroga - rekao je Slaven Goluža i najavio Tursku.

- Znamo kakvi su, fanatici. Tamo nas čeka paklena atmosfera. Turci dosta ulažu u rukomet i to će biti drugačija utakmica. Rotacijom ćemo doći do svježine jer čeka nas dugačak put.

Kvalifikacije za Euro:

  • Hrvatska - Nizozemska 35-24

Skupina A

  • Hrvatska 2
  • Norveška 2
  • Turska 0
  • Nizozemska 0

1. kolo:

  • Hrvatska - Nizozemska: 35-24
  • Norveška - Turska 36-27
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići