Obavijesti

Sport

Komentari 40

'Barakude' rutinski: Pobijedili Gruziju, slijedi novi 'El Clasico'!

'Barakude' rutinski: Pobijedili Gruziju, slijedi novi 'El Clasico'!

Hrvatski vaterpolisti su u osmini finala digli sve na višu razinu, odigrali najbolju utakmicu u Mađarskoj. Raspucali su se izabranici Ivice Tucka i osigurali još jedan ogled protiv Srbije

Hrvatski vaterpolisti će u srijedu od 16 sati igrati protiv reprezentacije Srbije za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti, gdje su u ponedjeljak u osmini finala svladali Gruziju s uvjerljivih 13-7 (3-2, 4-2, 3-0, 3-3)

Harkov je sa četiri gola bio najbolji strijelac hrvatske reprezentacije. Tri gola je postigao Jerko Marinić Kragić, dvaput se u strijelce upisao Marko Žuvela, a po jednom Loren Fatović, Ivan Krapić, Luka Bukić i Andrija Bašić. Vratar Toni Popadić je imao pet obrana.

Kod Gruzijaca su po dvaput strijelci bili Boris Vapenski i Dušan Vasić. Golman Toni Popadić prvi put je poče i branio cijelu utakmicu na ovom Svjetskom prvenstvu, a za povjerenje Ivice Tucka odužio se s tri obrane u prvoj četvrtini koju je Hrvatska otvorila golom Luke Bukića nakon 36 sekundi igre. Nakon gola Vapenskog s igračem više za 1-1, uzvratio je Harkov na drugoj strani kad je Hrvatska imala brojčanu prednost za 2-1.

Jedini strijelac za Gruzijce u prvoj četvrtini bio je Vapenski koji je donio novo izjednačenje (2-2), da bi nakon sjajne obrambene reakcije Marka Žuvele s igračem manje, isti igrač pogodio za 3-2. Hrvatska je od gola Baraldija za 3-3 ostavila Gruzijce bez realizacije četiri i pol minute, dok su Marinić Kragić, Harkov i Bašić pogađali suparničku mrežu. Tako je na poluvremenu naša reprezentacija već imala tri gola prednosti (7-4).

Iako je u hrvatskom napadu nedostajalo fluidnosti pa su često akcije završavale dalekometnim šutevima u posljednjim sekundama dopuštenog vremena, obrana je djelovala vrlo snažno i kompaktno. Gruzija je u prvom poluvremenu tri od svoja četiri gola postigla u situacijama s igračem više (3/5), što je bio jedini obrambeni segment u kojem je moglo biti pomaka na bolje.

I bilo ga je u nastavku utakmice. Kad je i taj izvor golova presušio, Gruzijci su ostali bez realizacije od 15. do 26. minute. Hrvatska je s tri gola u trećoj četvrtini otišla na šest golova prednosti (10-4) i riješila pitanje pobjednika. Istina, Gruzijci su s dva gola na početku posljednje četvrtine unijeli dozu neizvjesnosti, da bi Hrvatska ponovno odgovorila nizom od tri gola za najvećih +7 (13-6).

Izabranici Ivice Tucka ponovno će biti u akciji u srijedu, kad ih očekuje vaterpolski klasik protiv reprezentacije Srbije koja je s tri pobjede u skupini izborila izravan plasman u četvrtfinale. Utakmica će započeti u 16 sati.

HRVATSKA - GRUZIJA 13-7 (3-2, 4-2, 3-0, 3-3)

HRVATSKA: Bijač -, Popadić 6 obrana; Fatović 1, Krapić 1, Lazić, Bukić 1, Vukičević, Žuvela 2, Marinić Kragić 3 (1), Vrlić, Bašić 1, Harkov 4 (1)

GRUZIJA: Razmadze 5 obrana, Šubladze 5; Adeišvili, Dadvani, Šušiašvili 1, Bitadze, Jelača, Jahaia, Sarić 1, Imnaišvili, Vapenski 2, Baraldi 1, Vasić 2

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 4/10, Gruzija 4/12

PETERCI: Hrvatska 2/2, Gruzija -

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
SP, OSMINA FINALA 15:30 , BUDIMPEŠTA
Hrvatska
Bukić, Harkov x4, Žuvela x2, Marinić-Kragić x3, Bašić, Krapić, Fatović
13 : 7
Gruzija
Vapenski x2, Baraldi, Vasić x2, Sarić, Šušiašvili
Sortiranje događaja
KRAJ

Hrvatska je u četvrtfinalu i ide na Srbiju!

32' GOL GRUZIJA 13-7

Popadić je pvro glavom obranio udarac, a drugi put mu je zamalo pobjegla lopta. Sedmi je gol za Gruziju zabio Vasić.

30' GOL HRVATSKA 13-6

Po tko zna koji put danas 'barakude' su odlično zatvorile Vapenskog, a već u idućem napadu zaradili su peterac. Uzeo ga je Marinić-Kragić i zabio!

29' GOL HRVATSKA 12-6

Fatović je bio u jako dobroj situaciji i sigurno realizirao priliku.

28' GOL GRUZIJA 10-6

Gruzija ima igrača više nakon time outa, a nije im dugo trebalo da to realiziraju. Pogodio je Jovan Sarić.

Komentari 40