Sport

Komentari 13

Hrvatska spremna za polufinale Davis Cupa: Srbi su favoriti, ali bila je i Italija protiv nas

Hrvatska spremna za polufinale Davis Cupa: Srbi su favoriti, ali bila je i Italija protiv nas

Stiglo je dosta čestitki, naravno, ali status se nije promijenio. Tu smo i dalje s istim ciljem da pokušamo, bilo ja, bilo netko drugi, donijeti bod koji bi pomogao reprezentaciji da dođe do pobjede, rekao je Gojo

Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija zamijenila je Torino Madridom, a u srijedu je prvi put trenirala u Areni Madrid, gdje će u petak igrati polufinale.

Nakon uspješnog nastupa u torinskoj dvorani Alpitour, na prvom dijelu završnice Davis Cupa, gdje je ostvarila tri pobjede u jednako toliko susreta, u srijedu je u Areni Madrid iskušala podlogu, koja je jednakog tipa kao što je bila u Torinu (“greenset”), ali se zbog veće nadmorske visine očekuje da će ovdje lopte ići brže.

- Očekivao sam da će razlika biti i veća. Dvorana je malo manja, teren uži. Veća je nadmorska visina, ali mi je sve dosta slično. Danas smo trenirali, sutra ćemo ponovno, pa ćemo moći dodatno analizirati - rekao je Borna Gojo nakon što je s Ninom Serdarušićem odradio u srijedu prvi trening na novoj lokaciji.

Davis Cup Quarter-Final - Italy v Croatia

- Možda nadmorska visina dodaje malo više brzine lopte kod servisa, što bi nama trebalo biti pozitivno, no tu sve nijanse, pa nema velike razlike.

Borna je bez sumnje bio najveće otkriće završnog turnira Davis Cupa u Torinu. Pobjede protiv Australca Alexeija Popyrina i Talijana Lorenza Sonega bile su izuzetno važne za hrvatsku reprezentaciju, a kao što obično bude u takvim situacijama, uspjesi autsajdera protiv favorita dodatno su odjeknule. Na pitanje koliko su te pobjede promijenile njegov status i koliko je poruka s čestitkama dobio odgovorio je:

- Stiglo je dosta čestitki, naravno, ali status se nije promijenio. Tu smo i dalje s istim ciljem da pokušamo, bilo ja, bilo netko drugi, donijeti bod koji bi pomogao reprezentaciji da dođe do pobjede

Tko će biti idući suparnik Hrvatskoj doznat ćemo u srijedu navečer, nakon okršaja Kazahstana i Srbije.

- Nemam preference. Rekao bih da su favoriti Srbi, ali na igralištu se svašta može dogoditi. Bila je i Italija favorit protiv nas.

Kazahstan i Srbija igraju u srijedu u Madridu.

Najčitaniji članci