Sport

Komentari 38

Hrvatska tenisačica prodala je mjesto na koži na online aukciji

Hrvatska tenisačica prodala je mjesto na koži na online aukciji

Oleksandra Olijnikova (20) je na nesvakidašnjoj aukciji 'prodala komad svog tijela' sretnom kupcu na aukciji, a on je za to dao malo više od pet tisuća dolara. Mjesto se nalazi na desnoj nadlaktici

U sportskim krugovima počela je rasti mogućnost da si 'priuštite nešto posebno'. Ovaj put nije riječ o dresu, druženju ili nečem trećem, već o komadu kože, odnosno prostoru na koži kojeg je hrvatska tenisačica Oleksandra Olijnikova (20) prodala na NFT-ovoj online aukciji.

Radi se o prostoru 15 cm x 7.5 cm na desnoj nadlaktici na koje će kupac moći tetovirati nekakvu poruku (iznimka su ekstremističke poruke ili pak reklama neke kladionice/kasina) ili će moći 'sačuvati' prostor te ga kasnije prodati. 

- Nosit ću vašu poruku ili umjetnički izraz na svaki teniski teren na kojem ću zaigrati. Kako imam tek 20 godina i moja karijera je u uzlaznoj putanji, vjerujem da će to biti na najvećim teniskim terenima na svijetu - riječi su hrvatske tenisačice, stoji u objavi Sportica 

Tenisačica koja je trenutno 658. na WTA listi već ima nekoliko tetovaža na tijelu, a mogla bi dobiti novu. Valja istaknuti da je riječ o stranici na kojoj se kupuje kriptovalutama pa će i ova kupnja biti izvršena na taj način. Tokene su počele prodavati mnoge zvijezde iz svijeta glume i glazbe, a sad se NFT okrenuo i na sportski svijet.

Tako je umirovljeni UFC-ov prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov (32, 29-0) omogućio kupnju nekoliko svojih tokena, a neki od njih omogućuju i upoznavanja 'dagestanskog orla', a tko zna, možda se i Khabib odluči na neki radikalniji potez poput ovog Oleksandrinog.

Najčitaniji članci