Obavijesti

Sport

Komentari 51

Austrija zaustavila čudesni niz Hrvatske: Remi s igračem manje

Austrija zaustavila čudesni niz Hrvatske: Remi s igračem manje

Hrvatska je u sedmom kolu kvalifikacija za Euro U-21 remizirala s Austrijom (0-0) i tako je naš čudesni niz stao na šest pobjeda. Naši reprezentativci su susret završili s 10 igrača nakon što je pocrvenio Kačavenda

Nakon šest uzastopnih pobjeda, hrvatska nogometna U-21 reprezentacija je u susretu A skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo odigrala 0-0 protiv Austrije u Varaždinu.

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 pobijedila i Austriju VIDEO

Hrvatska je ovim rezultatom zadržala prvo mjesto na skupini, trenutačno ima četiri boda više od drugoplasirane Norveške koja ima utakmicu manje.

Odabranici izbornika Igora Bišćana su u prvom susretu ovih reprezentacija na gostovanju u Riedu slavili sa 3-1, no ovoga puta nisu uspjeli probiti austrijsku obranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Hrvatska i Austrija igraju kvalifikacijsku utakmicu U-21 za EP 2023. godine

Prvo poluvrijeme proteklo je u skromnoj igri s obje strane, a u prvih 45 minuta vidjeli smo tek jedan udarac. U 13. minuti pucao je Josip Šutalo, ali bez veće opasnosti.

U drugom dijelu igralo se nešto aktivnije, ali nije bilo promjene rezultata. 

Najbliže golu mlada hrvatska vrsta je bila u 80. minuti kada je Ante Palaversa pogodio gredu. Dvije minute kasnije Lukas Kačavenda je dobio crveni karton. Napadač Lokomotive je prvo napravio prekršaj, a onda je prigovorio sucu koji mu je pokazao drugi žuti karton i poslao na "hlađenje".

Hrvatska i Austrija igraju kvalifikacijsku utakmicu U-21 za EP 2023. godine

Hrvatska je do ove utakmice u šest utakmica ostvarila isto toliko pobjeda, uz gol-razliku 17-4.

Mladi "Vatreni" vode na ljestvici sa 19 bodova, Norveška ima četiri boda manje i utakmicu manje, dok je Austrija treća sa 13 bodova i susretom više.

Idući nastup Bišćanova ekipa imat će 29. ožujka protiv Finske ponovo u Varaždinu. U drugom susretu sastaju se Austrija i Norveška.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kvalifikacije za Euro U-21, sedmo kolo 18:00 , Varaždin
Hrvatska U-21
0 : 0
Austrija U-21
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj utakmice u Varaždinu. Naši mladi reprezentativci remizirali su nakon šest uzastopnih pobjeda. Gledali smo kamilicu u prvom dijelu, bez ijedne prave prilike, ali Hrvatska je preuzela inicijativu u drugom dijelu.

Veliku priliku imali smo preko Vuškovića, Palaversa je pogodio prečku, ali nedugo nakon toga Kačavenda je dobio drugi žuti karton i ostali smo s igračem manje. Glavni cilj je bio u tim trenucima sačuvati taj bod, a to smo i uspjeli.

Hrvatska je i dalje prva na tablici, a za četiri dana u Varžadin stiže Finska. 

90'

Splasnuo je hrvatski pritisak nakon što smo ostali s igračem manje i to zbog gluposti Kačavende. Znao je da ima žuti karton, ali svejedno je išao prigovarati sucu koji ne trpi priču. Odmah mu je pokazao i drugi žuti te poslao van. 

Sada je glavni cilj zadržati i ovaj bod. 

82'

Pa je li moguće!? U trenucima kada smo napadali i kada je Kačavenda bio živa napast po obranu Austrije, dobio je drugi žuti karton zbog prigovra sucu i mora iz igre. Nevjerojatno!

80'

Pa kako ovo nije ušlo!!!!!! Kačavenda je ubacio s lijeve strane, golman je blokirao loptu i lopta se odbila do ruba šesnaesterca gdje je bio Ante Palaversa. Opalio je iz prve i pogodio prečku!

75'

Hrvatska je podignula ritam i konačno zaigrala onako kako zna i umije. Sučić i Franjić kombinirali su po lijevoj strani, nogometaš Dinama ubacio je u peterac, ali nitko od naših nije bio da pospremi loptu u mrežu. 

Komentari 51