Obavijesti

Sport

Komentari 14

Hrvatska u prosincu u punom sastavu gostuje u - Kuvajtu?!

Hrvatska u prosincu u punom sastavu gostuje u - Kuvajtu?!
2

Hrvatska nogometna reprezentacija u prosincu će vjerojatno tek drugi put u povijesti odigrati utakmicu protiv reprezentacije iz Perzijskog zaljeva. Poveznica je Romeo Jozak na klupi Kuvajta

VIDEO

Hrvatska će nogometna reprezentacija prvu domaću utakmicu pred publikom nakon finala Svjetskog prvenstva igrati na Rujevici protiv - Jordana (15. listopada). Jer prva domaća u Ligi nacija, protiv Engleske, igra se 12. listopada bez publike zbog gluposti nekolicine huligana.

No, godina možda neće biti završena okršajima sa Španjolskom i Engleskom (15. i 18. studenoga) u Ligi nacija. Nego drugom utakmicom u povijesti kockastih protiv reprezentacije iz Perzijskog zaljeva.

Kuvajtski je nogometni savez, naime, objavio kako je potpisao dogovor o suradnji s HNS-om, koji uključuje i prijateljsku utakmicu u Kuvajtu. I ne samo to, nego Kuvajćani tvrde da se HNS obvezao dovesti "puni sastav iz finala SP-a"!? Dakako, bez trojca koji se oprostio (Mandžukić, Subašić, Ćorluka).

- Utakmica bi se igrala u prosincu, a dogovorena je i razmjena sudaca, te odlasci klubova na pripreme, pripremne utakmice... - rekao je predsjednik Komisije za marketing kuvajtskog saveza Muen Al-Rasheed.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako se čudite odakle sad to - jer Hrvatska je od perzijskih država igrala jedino prijateljsku protiv Katara 2009. godine (3:2) - poveznica je Romeo Jozak, koji je krajem srpnja postao izbornik Kuvajta.

Tom je prilikom u intervjuu za Goal rekao:

- Iza njih je trogodišnja suspenzija, što nam predstavlja veliki hendikep, ali i daje određenu dodatnu pozitivnu energiju jer su se već svi zaželjeli utakmica na međunarodnoj sceni. Dobro je što nam nove kvalifikacije započinju tek u svibnju ili rujnu 2019. godine. Tako da imamo gotovo godinu dana za snimanje stanja i analizu reprezentacije.

Eh sad, sigurno HNS može sjajno zaraditi takvom utakmicom, ali sastav iz finala SP-a... zvuči kao utopija. Luka Modrić s Realom je tada na klupskom SP-u, a ni ostali klubovi neće biti oduševljeni da puštaju Rakitića, Lovrena, Vrsaljka, Kovačića, Rebića... na takvu utakmicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...