Obavijesti

Sport

Komentari 306

Hrvatska već na 50 olimpijskih medalja: Prvu su donijeli Prpić i Ivanišević, najviše njih - Janica!

Hrvatska već na 50 olimpijskih medalja: Prvu su donijeli Prpić i Ivanišević, najviše njih - Janica!
3

Hrvatski su sportaši najuspješniji bili na Olimpijskim igrama u RIo de Janeiru odakle su se vratili s 10 medalja, dok smo samo u prvom tjednu na Igrama u Tokiju već osvojili šest odličja. Svaka čast!

VIDEO

Da, Hrvatska je svjetska sportska velesila! To dokazuju i Olimpijske igre u Tokiji gdje na svom kontu imamo već šest medalja. A budite sigurni, tu nećemo stati, već ujutro (plov za medalje kreće u 7.33) Tonči Stipanović može Hrvatskoj donijeti još jedno olimpijsko odličje.

Pokretanje videa...

Videovijesti 30.7.2021. 01:15

Prvu olimpijsku medalju u hrvatskoj povijesti 5. kolovoza 1992. godine u Barceloni osigurali su nam Goran Ivanišević i Goran Prpić. Hrvatski tenisači oduševili su sportsku javnost, u četvrtfinalnom obračunu svladali legendarne Indijce Ramesha Krishnana i Leandera Paesa i stigli u polufinale. Sljedeći dan od njih je bio bolji južnoafrički par Ferrerira/Norval, pa su se ikone hrvatskog tenisa na koncu okitile broncom.

Samo dan kasnije, 6. kolovoza 1992. godine, Goran Ivanišević je stigao i do bronce u singlu, a to je bio početak prilično uspješne hrvatske olimpijske povijesti. Danas, 19 godina kasnije, Hrvatska na svom kontu ima točno 50 olimpijskih medalja. Od tenisa do tenisa, posljednje dvije osigurali su nam hrvatski teniski parovi.

Hrvatska je u svojoj olimpijskoj povijesti 39 medalja osvojila na ljetnim, a 11 medalja na zimskim Igrama, a naši su se sportaši u Lijepu našu vraćali s 18 zlatnih, 17 srebrnih i 15 brončanih olimpijskih odličja. A nema panike, u Tokiju će ih biti još, svi s nestrpljenjem iščekujemo daljnje nastupe naših vaterpolista, Tina Srbića, Sandre Perković, Tončija Stipanovića...

Daleko najuspješniji hrvatski olimpijac i dalje je Janica Kostelić koja je osvojila šest medalja, četiri zlata i dva srebra. Ivica Kostelić dohvatio je četiri medalje (sva četiri srebra), dok su po tri olimpijska odličja u hrvatskoj povijesti osvojili Valent i Martin Sinković, Damir Martin i Venio Losert.

Hrvatska je u 19 olimpijskih godina dohvatila prvih 50 medalja, no naši sportaši žele još. Pa sretno, razveselite nas još puno puta...

Salt Lake City 2002

Hrvatska na Olimpijskim igrama

Ukupno 50 medalja
- 39 s ljetnih Olimpijskih igara
- 11 sa zimskih Olimpijskih igara

Olimpijske medalje
- 18 zlatnih medalja
- 17 srebrnih medalja
- 15 brončanih medalja

Najuspješniji hrvatski sportaši na OI
6 - Janica Kostelić (četiri zlata, dva srebra)
4 - Ivica Kostelić (četiri srebra)
3 - Valent Sinković & Martin Sinković (dva zlata, srebro), Damir Martin (dva srebra, bronca), Venio Losert (dva zlata, bronca)

Najuspješnije OI za Hrvatsku
10 medalja - Rio de Janeiro 2016.
6 medalja - London 2012., Tokio 2020.
5 medalja - Atena 2004., Peking 2008.
4 medalje - Salt Lake City 2002. (ZOI)
3 medalje - Barcelona 1992., Torino 2006. (ZOI), Vancouver 2010. (ZOI)
2 medalje - Atlanta 1996., Sydney2000.
1 medalja - Soči 2014. (ZOI) 

POGLEDAJTE VIDEO: DOČEK HRVATSKIH TENISAČA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 306
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda