Obavijesti

Sport

Komentari 44

Hrvatska za Portugal: Pašalić ispred Vlašića, špica - Petković?

Hrvatska za Portugal: Pašalić ispred Vlašića, špica - Petković?

Treba vidjeti koliko će u ove dvije utakmice Zlatko Dalić koristiti Marcela Brozovića i Ivana Perišića koji su imali naporne klupske sezone, ali i u kakvom je stanju povratnik Šime Vrsaljko...

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu započinje svoju drugu avanturu u Ligi nacija, ovoga puta 'vatreni' su u skupini s Portugalom, Francuskom i Švedskom. Rujanske obveze izabranicima Zlatka Dalića donose gostovanja kod europskog (Portugal, 5. rujna) i svjetskog (Francuska, 8. rujna), a na tim ispitima Hrvatska će biti oslabljena neigranjem Luke Modrića i Ivana Rakitića, dok je zbog mononukleoze otpao i Marin Pongračić.

Zlatko Dalić svoje je reprezentativce okupio 31. kolovoza, dok su dva dana više odmora dobili tek Marcelo Brozović i Ivan Perišić. Tom dvojcu klupska je sezone, zbog obveza u finalima Europske lige i Lige prvaka, najdulje trajala, pa ćemo vidjeti koliko će ih hrvatski izbornik i koristiti u dvobojima s Portugalom i Francuskom. U svakom slučaju, budu li obojica potpuno fit, u pogon će od prve minute.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska uoči Portugala i Francuske

Pokretanje videa...

Hrvatska trenirala u punom sastavu 02:15

Uz fizičko/psihičko stanje Brozovića i Perišića stručni stožer 'vatrenih' muči još nekoliko problem(čić)a. Šime Vrsaljko vratio se u reprezentaciju nakon gotovo dvije godine (posljednji put zaigrao u studenom 2018.), a iza njega je prilično teško razdoblje. Mučila ga je ozljeda koljena, pa i problemi s korona virusom, Vrsaljko je posljednji put za Atletico nastupio još u veljači. I treba vidjeti je li već 'pravi', može li u tri dana odigrati dvije ovako teške utakmice.

Također, Zlatko Dalić mora smisliti dobitnu kombinaciju u sredini terena i na krilnim pozicijama gdje su u formi - svi. Mateo Kovačić izabran je za igrača sezone u Chelseaju, Marcelo Brozović je uvijek nezamjenjiv, dok Mario Pašalić iza sebe ima najplodniju sezonu karijere. Na polušpici je još i Nikola Vlašić, posljednjih mjeseci strah i trepet za 'pola Rusije'. I na krilima je 'drama', Ante Rebić i Ivan Perišić igraju sjajno, tu se može koristiti i Vlašić, a svoju minutažu napeto čeka i Brekalo.

Dominik Livaković sigurna je 'jedinica' u ovim dvobojima, ispred njega će kao stoperski par biti Vida i Lovren, dok je lijevi bok pod kontrolom Barišića. Šime Vrsaljko bi trebao početi protiv Portugala desno, a ne bude li se osjećao fit, na njegovo će mjesto upasti Jedvaj. Marcelo Brozović i Mateo Kovačić trebali bi držati sredinu terena, ispred njih bi mogao 'lutati' Pašalić.

Zagreb: Trening reprezentacije uoči susreta u Ligi nacija s Portugalom i Francuskom

Zlatko Dalić na krilnim pozicijama voli vidjeti Rebića i Perišića, a u vrhu napada 'bore se' Petković i Kramarić. Malu prednost ovdje dajemo Bruni Petkoviću, hrvatska sezona je već u punom pogonu, pa je napadač Dinama u boljoj natjecateljskoj formi. No, i Kramarić će, sasvim sigurno, zaigrati u obje utakmice...

Hrvatski izbornik ovoga puta na raspolaganju ima i velik broj debitanata (Grbić, Uremović, Čolak, Budimir...), treba vidjeti hoće li netko od njih dobiti i priliku protiv suparnika ovakve razine. Pogotovo što u ovakvim dvobojima neke igrače treba razigrati (Vrsaljko, Kramarić), nekima konačno treba dati pravu i očekivanu priliku (Pašalić), a patiti ne smiju mladi (Vlašić, Brekalo) koji su sadašnjost, ali i budućnost 'vatrenih'.

Sastav za Portugal:

  • Hrvatska (4-2-3-1): Livaković - Vrsaljko, Lovren, Vida, Barišić - Kovačić, Brozović - Rebić, Pašalić (Vlašić), Perišić (Brekalo) - Petković (Kramarić)  
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića