Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatske košarkašice gostuju kod snažne Srbije: Ma možemo im parirati, idemo ih srušiti!

Hrvatske košarkašice gostuju kod snažne Srbije: Ma možemo im parirati, idemo ih srušiti!

adam se čvrstoj utakmici, iako znamo da igramo protiv reprezentacije koja je izuzetno jaka, aktualne su prvakinje Europe, četvrtfinalistice Svjetskog prvenstva i polufinalistice Olimpijskih igara, rekao je izbornik

VIDEO

Nakon dvije pobjede zaredom protiv Bugarske, hrvatske košarkašice osigurale su drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini, no hoće li ono biti dovoljno za plasman na Europsko prvenstvo u Sloveniji i Izraelu... Hrvatice u četvrtak od 18 sati igraju protiv Srbije posljednje kolo kvalifikacija. Protivnik nije mogao biti teži. Aktualne europske prvakinje i polufinalistice Olimpijskih igrača u Tokiju.

Dok je izbornik Stipe Bralić razmišljao kako stvoriti probleme jednoj od najjačih svjetskih reprezentacija, došle su nove nevolje. Najbolja hrvatska košarkašica Ivana Dojkić zbog ozljede propustit će utakmicu protiv Srbije, kao i Nina Dedić te Tina Periša. Unatoč ozljedi, za vikend su igrale u svojim klubovima, što cijelu stvar čini još čudnijom. No, kako god bilo, nemoguća misija postala je još teža. 

Kvalifikacije za EP: Hrvatske košarkašice igraju protiv Srbije, aktualnog europskog prvaka

Situacija u skupini je takva da je Hrvatska osigurala drugo mjesto, a eventualnom pobjedom protiv Srbije imali bi siguran plasman jer iz osam skupina dalje idu četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije. U slučaju minimalnog poraza sve ovisi o rezultatima utakmica u ostalim skupinama. U prvoj utakmici u Zaboku srpske košarkašice slavile su 84-66.

Utakmicu su najavile kapetanica Ana-Marija Begić i Matea Tadić te izbornik Stipe Bralić.

- Osobno očekujem vrlo tešku i borbenu utakmicu od samog početka. To su protivnice koje imaju reputaciju fizičke snage. Ne predaju se od prve do zadnje minute, ne posustaju bez obzira na rezultat. Igranje u gostima također otežava situaciju, no nikada se ne zna što se može dogoditi. Nadam se da ćemo odmah u utakmicu ući spremno, odlučno, 'potući se' pa vidjeti kako će to završiti - rekla je Begić dan uoči utakmice, dok je Matea Tadić dodala:

Kvalifikacije za EP: Hrvatske košarkašice igraju protiv Srbije, aktualnog europskog prvaka

 - Svakako nije jednostavna situacija, mi smo u skupini s tri ekipe, a jedna od tih je Srbija koja je uvijek dobra na svim natjecanjima. No, ja ne bih na to gledala tako, mi jednostavno idemo na pobjedu pa ćemo vidjeti. Smatram da trebamo ići s takvim mentalitetom. U prvoj utakmici sa Srbijom u Zaboku nismo dobro odgovorile s obranom i skokom, no ako riješimo te dvije stvari, smatram da možemo parirati. Atmosfera je u reprezentaciji odlična, svim curama odgovara dolazak u Hrvatsku iz drugih država u kojima igraju, pričati svoj jezik, biti sa suigračicama iz reprezentacije. Što se kratkog vremena za pripremu utakmice tiče - tako je uvijek i već smo naviknute na tu situaciju.

 Kako zaustaviti Srbiju, pitanje je za izbornika.

- Odradili smo ukupno pet treninga u Zagrebu. Dojmovi su dobri, cure su se trudile, vrijedno su radile, no to je doista kratak period. Dođe 14 cura iz 14 različitih klubova i treba posložiti igru u dva dana, ali napravili smo maksimalno koliko možemo. Nemamo veliki broj promjena u odnosu na zadnju utakmicu protiv Bugarske u Vukovaru. Nadam se čvrstoj utakmici, iako znamo da igramo protiv reprezentacije koja je izuzetno jaka, aktualne su prvakinje Europe, četvrtfinalistice Svjetskog prvenstva i polufinalistice Olimpijskih igara. To dovoljno govori o kvaliteti te reprezentacije i težini na europskoj i svjetskoj sceni - rekao je Stipe Bralić. 

Prijenos utakmice je u četvrtak od 18 sati na SK1.

POPIS 12 REPREZENTATIVKI – KVALIFIKACIJE ZA EUROPSKO PRVENSTVO, VELJAČA 2023.

ANDRIJANA CVITKOVIĆ – Lointek Gernika Bizkaia, Španjolska

MATEA TADIĆ – Mithra Castors Braine, Belgija

ANA-MARIJA BEGIĆ – Allianz Geas S.S.Giovanni, Italija

MIA MAŠIĆ – trenutačno nema klub

SHAVONTE ZELLOUS – Cankaya Spor club, Turska

ANA VOJTULEK – BEAC Ujbuda, Mađarska

SARA BORIĆ – PF Umbertide, Italija

CARMEN MILOGLAV – ŽKK Ragusa

ANĐELA STRIZE – ŽKK Medveščak

ANA MANDIĆ – Pieštanské Cajky, Slovačka

IVA SLONJŠAK – Saint Amand Hainaut Basket, Francuska

PATRICIA BURA – Lointek Gernika Bizkaia, Španjolska

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem