Sport

Komentari 6

Hrvatski bob Igre završio na 28. mjestu, Nijemcima zlato

Hrvatski bob Igre završio na 28. mjestu, Nijemcima zlato

Hrvatski bob četverac u trećoj je utrci ostao na mjestu koje je držao i u jučerašnje dvije utrke. Iza Silića i njegove ekipe ostali su samo Rumunji, a zlatnu medalju osvojila je posada Njemačke

Njemačka posada s pilotom Francescom Friedrichom olimpijski je pobjednik u bobu četverosjedu nakon što je u posljednjoj utrci slavila s 0,53 sekunde prednosti ispred Južne Koreje i druge posade Njemačke koje su podijelile srebrnu medalju. Upravo je srebro južnokorejskog boba s pilotom Won Yun-jongom veliko iznenađenje.

Friedrichu je ovo drugo zlato u Pyeongchangu. Nijemac je prije par dana pobijedio i u bobu dvosjedu te danas tako postao tek drugi u povijesti koji slavio u te dvije discipline u posljednjih 30 godina.

Hrvatska posada s pilotom Silićem u jedinoj današnjoj utrci nije se uspjela plasirati među 20 najboljih. Ponovno je hrvatska posada bila 28. kao i u jučerašnje dvije utrke te su tako iza sebe ostavili tek Rumunje. U trećem spuštanju naša posada je stazom prošla za 50.63 sekundi, brže nego u drugoj (50.64), a sporije negoli u prvoj vožnji (50.18), pa je s ukupnim vremenom od 2:31.45 minuta zauzela pretposljednje mjesto. 

Najčitaniji članci