Obavijesti

Sport

Komentari 18

Drama u finalu: Rumunjska 1., braća Sinković uzela su srebro

Drama u finalu: Rumunjska 1., braća Sinković uzela su srebro

Braća Martin i Valent Sinković borili su se za naslov europskih prvaka u dvojcu na Europskom veslačkom prvenstvu u poljskom Poznanju. Ovo im je moglo biti peto europsko zlato, ali uzeli su srebro

Hrvatski veslači, braća Martin i Valent Sinković osvojili su drugo mjesto na Europskom prvenstvu u Poznanju u kategoriji dvojca.

POGLEDAJTE VIDEO: Braća Sinković treniraju za vrijeme korone

Pokretanje videa...

02:49

Iako su Sinkovići bili prvi favoriti s obzirom na to da su u istoj kategoriji već dvije godine zaredom osvojili europsko zlato, kao i ono svjetsko, u ovoj utrci to ipak nisu uspjeli. Pobjedničko vrijeme rumunjske posade bilo je 6:26.520 minuta, a Valent i Martin Sinković su za europskim prvacima zaostali gotovo tri sekunde (6:29.460). Brončano odličje osvojili su Talijani Giuseppe Vicino i Matteo Lodo (6:30.550), a četvrti su bili Nizozemci Guillaume Krommenhoek i Nicolas Van Sprang (6:30.990).

Ovo je prva utrka ove godine u sezoni koju je osakatila pandemija korona virusa, a to se vidjelo. U početku finalne utrke Nizozemci su opasno nametnuli svoj tempo i izgledalo je kao da bi mogli osvojiti zlato, no potom su ih Rumunji stigli. 

Hrvatski dvojac na trenutke se borio i za treće mjesto s Talijanima, no pad nizozemskog tempa i činjenica da su odlučna braća naposljetku uspjela othrvati i Talijane donijela im je srebro.

Hrvatski četverac bio je 3. u B finalu.

Ovo im je četvrto srebro na velikim natjecanjima. Imaju još 11 zlatnih medalja i jednu brončanu.

Na ovom jezeru u Poznanju Hrvati su i ranije imali uspjeha, davne 1958. broncu je osvojio naš četverac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko prvenstvo u veslanju 12:00 , Poznanj, Poljska
Sortiranje događaja
SREBRO ZA SINKOVIĆE

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su drugo mjesto u dvojcu! Za rumunjskim dvojcem kasnili su 2,94 sekunde. 

200M DO KRAJA

Nizozemci su značajno opali, Rumunji su izbili na vrh, a braća Sinković sad su na drugom mjestu!

TALIJANI STIGLI

Uf, gusto je! Rumunji su sad na prvom mjestu i odvojili su se od ostalih, Nizozemci su drugi, a braća Sinković bore se s Talijanima za treće mjesto!

GUSTO JE

Nizozemska je i dalje prva s nekoliko metara prednosti iznad ostalih, a braća Sinković za drugo mjesto se bore s Rumunji! Nakon 1000 metara Sinkovići kasne gotovo dvije sekunde za Nizozemcima.

NIZOZEMCI PRVI

Nizozemci su najjače krenuli u utrku i imaju nekoliko metara prednosti iznad ostlaih, a nakon 500 metara braća Sinković su na drugom mjestu!

Komentari 18