Obavijesti

Sport

Komentari 160

Stipanoviću srebro, Mareniću i Fanteli najmanje bronca u Riju!

Stipanoviću srebro, Mareniću i Fanteli najmanje bronca u Riju!
7

Hrvatsko jedrenje izborilo je svoje prve dvije jedriličarske olimpijske medalje. Tonči Stipanović osvojio je srebro, a Fantela i Marenić vodeći minimalno brončani, vodeći uoči plova za medalje

VIDEO

Stipanoviću povijesno srebro!

Tonči Stipanović osvojio je srebrnu medalju u klasi Laser na Olimpijskim igrama u Riju nakon završnog plova za medalje u kojem ga je pretekao Australac Tom Burton! Imao je Tonči zlato oko vrata sve do posljednjeg okreta u kojem je Burton prestigao Novozelanđanina Meecha i u cilj ušao kao treći, šest mjesta bolje plasiran od hrvatskog jedriličara, što je taman bilo dovoljno da osvoji zlato.

Razlog Stipanovićeva podbačaja u završnici treba tražiti u kaznenom okretu kojega je zaradio zbog opstrukcije Burtona uoči samog starta. Išao je Tonči na taktiku držanja uz Australca, no možda bi bilo bolje da je vozio svoju utrku...

- Stvarno sam sretan. Malo mi je žao, zlato je zlato, ali bit će još prilika. Odlučio sam ići na Australca, sve je izgledalo OK do odluke sudaca, samo sam se nasmijao. Valovi sudaca odgurnuli su me na njega i sve se ostalo vidjelo. On je iskoristio što je bio bliže konkurenciji, ali i ja sam. Znam koliko sam dao za ovo, tako da sam sretan - rekao je Stipanović za HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije četiri godine Stipanović je u dramatičnoj završnici izgubio brončano odličje, a ovaj put bit će mu puno lakše jer će završiti na pobjedničkom postolju sa srebrom oko vrata i prvom hrvatskom olimpijskom jedriličarskom medaljom! Brončani je Sam Meech s Novog Zelanda.

Fantela i Marenić minimalno brončani

Hrvatsko jedrenje osiguralo je i drugu medalju u Riju nakon što su Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 nakon desetog plova zadržali prvo mjesto s 11 bodova prednosti pred Grcima Mantisom i Kagialisom te 13 pred Australcima Belcherom i Ryanom.

Fantela i Marenić u osmom su plovu bili osmi, no taj im se rezultat briše kao najlošiji. U devetom su bili šesti, a u desetom treći. Plov za odličja održava se u srijedu od 19:05 po hrvatskom vremenu.

Kljaković-Gašpić bez medalje

Na žalost, Ivan Kljaković-Gašpić nije se pridružio Stipanoviću kao vlasnik olimpijske jedriličarske medalje. Popularni Bambi je u plov za medalje u klasi Finn ušao kao treći i dobro ga je otvorio, no sredinom plova pao je na začelje poretka i izgubio svaku šansu za odličje.

Kljaković-Gašpić završio je plov za medalje na posljednjem, desetom mjestu, što mu u ukupnom poretku donosi peto mjesto. Zlato je otišlo Britancu Gilesu Scottu, srebro Slovencu Vasiliju Žbogaru, a bronca Amerikancu Calebu Paineu.

- Napravio sam sve što sam mogao, bio sam naprijed. Na žalost, vjetar je strašno okrenuo, na kraju je sreća bila na strani Amerikanca. Dao sam sve od sebe i, kad sam vidio što se događa, išao sam na sve ili ništa. Na žalost, neslavno je ispalo. Ponovio se London, žao mi je - poručio je Kljaković-Gašpić.

Neuspješni i Kostov i Cupać

Pavle Kostov i Petar Cupać u klasi 49er nisu uspjeli izboriti plov za medalje. Nakon 13. mjesta u desetom, osmog u 11. te desetog u 12. plovu, hrvatski dvojac završio je na 16. mjestu uoči medal racea u kojega ulaze najboljih deset timova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...