Obavijesti

Sport

Komentari 18

Hrvatski junak: Kako sam pucao? A što ću, iz sve snage!

Hrvatski junak: Kako sam pucao? A što ću, iz sve snage!

Posljednji peterac u raspucavanju pripao je našem centru Josipu Vrliću koji je opalio iz sve snage, zabio i odveo nas na Olimpijske igre. Hrvatska je teškoj utakmici pobijedila Rusiju 25-24 nakon peteraca...

VIDEO

Grizli smo nokte te 2007. godine kada smo nakon dramatičnih produžetaka srušili Mađare za svjetsko zlato. Prije četiri godine smo se u Budimpešti napokon riješili noćne more Srbije u pravoj ratničkoj utakmici pa na kraju u finalu opet pobijedili Mađarsku za svjetsko zlato, pa europsko zlato iz Zagreba, olimpijsko zlato iz Londona.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje hrvatskih vaterpolista

Pokretanje videa...

'Barakude' slave odlazak u Tokio 00:51

Ma proživjeli smo s Barakudama na desetke dramatičnih utakmica i infarktnih završnica, ali nijedna nije bila ovako napeta, naporna, teška i stresna kao ova protiv Rusije. S filmskim raspletom. 

Hrvatska je u teškoj utakmici nakon peteraca pobijedila Rusiju rukometnim rezultatom 25-24 te osvojila treće mjesto na olimpijskom turniru u Rotterdamu koje nas vodi na Olimpijske igre u Tokio. U regularnom dijelu bilo je 11-11, u raspucavanju je Bukić promašio peterac, Rusi su imali meč loptu, ali Popadić je obranio Šepelevu. Visjeli smo kao luster, prijetio nam je prvi izostanak s OI-a u povijesti naše države.

Croatia v Russia - Olympic Waterpolo Qualification Tournament 2021

Drama je išla čak kroz 15 serija peteraca, a tamo se raskrilio Marko Bijač te skinuo tragičaru Šepelevu! U Tokio nas je odveo Josip Vrlić koji je opalio iz sve snage i zabio za veliku pobjedu.

- Kako sam ga pucao? A što, digneš se i raspalim iz sve snage. Nije da unaprijed biram stranu, gledam jasno gdje je vratar, ali pucam jako tako da mi ga baš ne može obraniti s obje ruke. Da ispadnem papak, ha, ha. Makar, sjećam se ja i još duže serije peteraca. U Bergamu 2015. u utakmici za treće mjesto u Svjetskoj ligi, Brazil - SAD. Tada sam igrao za Brazil. Da, i tada sam pogodio i Brazil je pobijedio - rekao je junak susreta Josip Vrlić nakon plasmana na OI.

Zagreb: Pripremna prijateljska vaterpolo utakmica Hrvatska - Mađarska uoči odlaska na EP u Španjolsku

A što kaže drugi junak zbog kojeg je Vrlićev gol bio presudan?

- Ma, nakon svega što smo proživljavali na ovom putu, zaslužili smo Olimpijske igre. Još prije 2 godine u Beogradu, izgubili smo nakon peteraca u finalu od Srba u prolomu oblaka. Pa koji mjesec kasnije, na SP u Gwangjuu izgubljeno polufinale, pa prije godinu dan EP u Budimpešti. Ovdje smo u petercima izgubili u subotu od Crne Gore. Pa, konačno i da se nama malo sreća ukaže. Makar, Rusija je odlična momčad, ona je opet sastav iz samog vrha. Mi smo mislim čak igrali i bolje, bolje im zatvarali napade nego u onoj prijašnjoj utakmici, prije 3-4 dana, ne znam ni sam više koliko. Nije bilo jednostavno igrati, osma utakmica u osam dana. Rusi s ujedno i fizički najbolje pripremljena momčad na cijelom turniru. Mislim da bi oni mogli igrati još 8 utakmica. Velika pobjeda i velika sreća - kazao je Bijač.

Croatia v Russia - Olympic Waterpolo Qualification Tournament 2021

Hrvatska će večeras od 20 sati saznati s kim će igrati u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama. No, do toga još ima vremena, treba prvo proslaviti užasno teško ostvarenu pobjedu nad žilavim Rusima.

– Hvala Bogu da smo ovo izvukli. Mislim da smo stvarno to i zaslužili i nakon cijelog ovog turnira, ali i onoga što je prethodilo u prijašnjim godinama, natjecanjima. Jest da je ovo najteži mogući scenarij, nije mogao put biti teži, ali uspjeli smo i to će nas samo očvrsnuti kao momčad. Čestitao bih dečkima na izvanrednoj borbi, nemam što drugo reći nego da je bila borba, filmski scenarij. Ovo nitko od nas nije mogao zamisliti. Mogu samo reći da mi je drago što smo se plasirali u Tokio, da je ovo napokon završilo, da možemo ići doma svi i spremati se za ljeto - rekao je Ante Vukičević.

Croatia v Russia - Olympic Waterpolo Qualification Tournament 2021

Kapetan Andro Bušlje opet je bio na nivou. Vukao nas je kada nam nije išlo, odradio je svoju kapetansku rolu na maksimalnoj razini i još jednom pokazao koliko znači našoj reprezentaciji.

- Ono po što smo došli u Rotterdam smo ostvarili. Izborili smo vizu za Tokio. Nažalost na najteži način, ali možda i najslađe. Čestitam svima, a nadam se da je ovo samo jedan uvod za ono što nas čeka na ljeto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu