Sport

Komentari 70

Hrvatska srušila Slovence i ušla u finale Europskog prvenstva!

Hrvatska srušila Slovence i ušla u finale Europskog prvenstva!

Hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina pobijedila je Sloveniju 26-22 u polufinalu Europskog prvenstva u Varaždinu i u nedjelju od 17.30 igrat će za zlato protiv Njemačke

Hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina plasirala se u finale Europskog prvenstva koje se održava u Lijepoj Našoj! U polufinalu je u bučnoj atmosferi varaždinske Arene slavila protiv Slovenije 26-22 (10-9).

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:

U varaždinskoj Areni se okupilo 500-tinjak gledatelja od čega su navijači Slovenije se koncentrirali iza gola, dok su domaći, nešto brojniji zauzeli glavnu tribinu.

Jedni i drugi su razvili zastave, pri čemu je bilo i očekivano da su domaćini prvenstva imali više zastava i transparenata podrške iz Zadra, Ludbrega, Dugog Sela. No, prema najavi gosti su uz dlanove imali i nekoliko zvučnik rekvizita i u zagrijavanju dali do znanja da će njihovi igrači imati glasnu podršku.

Izbornik muške A selekcije, Hrvoje Horvat se pojavio u dvorani u pratnji svog oca Hrvoje Horvata starije, jednog od ponajboljih rukometaša iz vremena bivše države.

David Jurišić, igrač njemačkog Wilhelmhavenera, bio je najraspoloženiji u hrvatskim redovima sa sedam golova iz 11 pokušaja. Marin Lisac iz Dubrave i Ivan Barbić iz Senja dodali su po šest.

U nedjeljnom finalu od 17 sati izabranike Kreše Ivankovića čeka Njemačka koja je pobijedila Španjolsku u dramatičnoj završnici 31-30.

HRVATSKA: D. Kuzmanović 7/21, M. Mandić 4/12, M. Lisac 6/7, J. Dujić -/-, M. Car 0/1, I. Barbić 6/7, T. Tompić -/-, M. Komljenović -/-, F. Grubišić 1/6, P. Hršak 3/4, M. Zakić -/-, J. Neralić  -/-, Z. Raužan 2/2, M. Obradović 1/1, D. Jurišić 7/11, A. Šalić -/-, izbornik : Krešo Ivanković

SLOVENIJA: D. Strašek 7/28, L. Zupančić 3/8, T. Mlivić 2/7, D. Škrinjar 1/1, V. Miklavec 0/1, B. Fergola -/-, M. Janc 9/13, J. Rot 1/3, N. Čirović 0/2, S. Vidmar 2/3, A. Makuc 5/7, L. Gregorič 2/3, L. Klemenčić -/-, J. Švalj -/-, V. Kačičnik -/-, S. Mumunović 0/2, izbornik: Saša Prapotnik

Tko su finalisti Eura?