Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatski klub pokorio Australiju

Hrvatski klub pokorio Australiju

Sydney United je pobjedom nad Rockdaleom nakon penala (4-3) osvojio ligu Novog Južnog Walesa (NPL NSW), koja se nalazi samo rang ispod Prve lige (A liga) koja je zatvorena te je nemoguće ispasti iz nje ili ući...

VIDEO

Udaljenost između Hrvatske i Australije je više od 5000 km, ali u prošlom stoljeću, u velikom valu iseljavanja, su brojni Hrvati otišli u 'down under', a danas Australija broji više od 100.000 Hrvata. 

Pokretanje videa...

luka modrić 02:37

Naravno, Hrvati, kao veliki zaljubljenici u nogomet, su htjeli odati počast svojoj zemlji, pa tamo osnovali dva kluba nazvavši ih Sydney Croatia i Croatia Melbourne. Ipak, zbog odluke australskog nogometnog saveza, hrvatski klubovi su morali izbaciti nacionalna obilježja iz imena, pa su se preimenovali u Sydney United i Melbourne Knights, ali dovoljno je da pogledate grb i sve će vam biti jasno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YOUR GRAND FINAL WINNERS... SYDNEY UNITED 58FC 🔴⚪️🔵

A post shared by Sydney United 58 FC (@sydneyunited58fc) on

Hrvatski igrači igraju u najboljim svjetskim klubovima, reprezentacija je osvojila svjetsko srebro, a sada naš klub dominira australskom ligom. 

Sydney United je pobjedom nad Rockdaleom nakon penala (4-3) osvojio ligu Novog Južnog Walesa (NPL NSW), koja se nalazi samo rang ispod Prve lige (A liga) koja je zatvorena te je nemoguće ispasti iz nje ili se plasirati u nju. Hrvatski klub je nakon regularnog dijela bio na trećem mjestu, a onda je pokorio konkurenciju u play-offu. 

Slavilo se cijelu noć, a glavni rekvizit je, naravno, bila hrvatska zastava i šahovnica bez koje nigdje ne idu. 

Ovi im je peti naslov u ovoj ligi, a do istog uspjeha su došli 1977.,1982., 1983. i 2006. godine. Vlasnici kluba su Hrvati, imaju velik broj navijača u Sydneyu, a tijekom povijesti su za njih igrale brojne veličine. Član Sydneyja je neko vrijeme bio i veliki hrvatski nogometaš Aljoša Asanović, nastupao je i današnji golman Orijenta te najstariji igrač u povijesti HNL-a, Vanja Iveša.

Za Sydney su igrale i veličine poput Tima Cahilla, Marka Bosnicha, Robbieja Slatera, a branio je i poznati australski golman hrvatskih korijena Željko Kalac.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'