Obavijesti

Sport

Komentari 147

Italija je bila bolja: S Tunisom za polufinale kvalifikacija za OI

Italija je bila bolja: S Tunisom za polufinale kvalifikacija za OI
1

Osim prve četvrtine u kojoj su ubacili 23 koša, u preostalih 30 minuta izabranici Aleksandra Petrovića pokazali su napadačku nemoć, a u više navrata i bezidejnost

VIDEO

Ipak ništa od polufinala prije Tunisa! Hrvatska košarkaška reprezentacija je u Torinu na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre izgubila od domaćina Italije 67-60. Hrvatsku je predvodio Bojan Bogdanović s 26 poena.

Talijani su bolje krenuli u utakmicu, naši reprezentativci su promašili prvi napad, a Italija je nakon dvije minute vodila 4-0. Tek nakon dvije minute i 17 sekundi Bojan Bogdanović je pogodio za prve poene Hrvatske na utkamici. Trebalo nam je malo da posložimo svoje redove, a tek nakon četiri minute postigli smo drugi koš. 

Nije to bila briljatna partija ni jedne ni druge momčadi, ali Hrvatska je prvu četvrtinu završila s košem prednosti, 23-21. Među brojnim gledateljima koji su pratili utakmicu, na tribinama olimpijske dvorane našla su se i neka poznata lica. Legendarni napadač Juventusa i talijanske reprezentacije Alessandro Del Piero pomno je pratio, što će se na kraju ispostaviti, uspjeh svoje reprezentacije.

Osim prve četvrtine u kojoj su ubacili 23 koša, u preostalih 30 minuta izabranici Aleksandra Petrovića pokazali su napadačku nemoć, a u više navrata i bezidejnost. Ipak, u zadnje tri minute Hrvatska je ušla s tri poena zaostatka. Međutim, Italija je odigrala bolju završnicu i na kraju zasluženo slavila.

Bojan Bogdanović je s 26 poena bio daleko najefikasniji igrač naše reprezentacije. Dario Šarić je uz 11 poena dodao i 10 skokova. Talijane je s 19 poena predvodio Marco Belinelli, dok su Danilo Gallinari i Daniel Hackett ubacili po 12 svaki.

Premda je Hrvatska izgubila, sutra u 21 sat može izboriti polufinale kvalifikacijskog turnira pobjedom protiv Tunisa.


4. ČETVRTINA: Naši košarkaši krenuli su agresivnije u zadnju četvrtinu i serijom 6-2 smanjili su prednost Talijana na 56-53 nakon čega je Messina zvao time-out. Sljedeća akcija Talijana bila je uspješna, Belinelli je zabio svoj 17 poen za vodstvo Italije 58-53.

Dugo je na semaforu stajao rezultat 60-55, redali su se promašaji s obje strane, ali lopta nije htjela u obruč. No onda se pojavio Datome, koji je tricom odveo Italiju do prednosti od osam poena. Kao da je čekao izazov, Hezonja je odmah u sljedećem napadu zabio tricu i vratio zaostatak na pet poena.

No obje momčadi kao da nisu htjele zabiti u zadnjoj četvrtini. Minutu i pol prije kraja, Italija je imala prednost 63-58, ali onda je 'podivljala' i riješila utakmicu, koja je završila 67-60 u njenu korist. Hrvatska će tako polufinale tražiti sutra protiv Tunisa u 21 sat.

3. ČETVRTINA:  Suci su uvidjeli pogrešku kada su pripisali Talijanima dva poena i na početku drugog poluvremena rezultat je promijenjen na 35-33 za Hrvatsku. Bogdanović je zabio prve poene u trećoj četvrtini za vodstvo 37-35, a zatim je zabio i za naše najveće vodstvo u Torinu 39-35. Bogdanović je u tim trenucima bio na 23 poena.

Talijani su zatim napravili mini seriju 4-0 i izjednačili samo zahvaljujući promašajima naših reprezentativaca, koji su promašili tri čista zicera.

Hrvatska je propustila veliku priliku da ode na 6, 7 poena prednosti i Talijani su to naplatili. Nakon nešto više od 5 minuta treće četvrtine, Belinelli je pogodio tricu za vodstvo Italije 42-41.

Zatim je Kruno Simon zabio svoj peti poen na utakmici za minimalno vodstvo 43-42. Ponovo je Italija napravila 4-0 i povela 47-43, a Simon je imao priliku smanjiti prednost iz dva slobodna bacanja. Međutim, Kruno je promašio oba bacanja da bi Hezonja zatim promašio tricu.

Nije hrvatski napad funkcionirao, Talijani su poveli osam razlike, a Aco Petrović je zvao time-out nakon kojeg je Šarić zabio svoju prvu tricu na utakmici i smanjio prednost Italije na 46-51.

Zatim je i Babić promašio dva slobodna bacanja, Talijani su to iskoristili i treću četvrtinu završili sa sedam poena prednosti...

Talijani su u trećoj četvrtini napravili 19-12 i u zadnju četvrtinu ušli s rezutatom 54-47 u svoju korist.

2. ČETVRTINA: Odmah na početku Talijani su zvali time-out, nakon kojeg je Belinelli pogodio za izjednačenje Italije 23-23. No onda je Bojan Bogdanović sjajnim solo prodorom odgovorio Belinelliju za novo vodstvo Hrvatske 25-23. Činilo se kako će se utakmica igrati koš za koš, ali samo su Talijani zabijali... Hrvatska je do 4:19 druge četvrtine zabila samo dva poena da bi to popravio Darko Planinić s dva poena.

No onda je Bogdanović pogodio dva slobodna bacanja za izjednačenje 29-29, a zatim je Luka Babić ubacio tricu za svoje prve poene na utakmici i najveće vodstvo Hrvatske 29-32.

Hackett je predvodio Talijane u drugoj četvrtini, zabio je osam poena, ali Bogdanović ga je pratio sa sedam. Košarkaš Brooklyna otišao je na poluvrijeme s 19 poena pri rezultatu 35-35, iako ne znamo otkud su se Talijanima pisala zadnja dva poena za izjednačenje. Aco Petrović protestirao je kod sudaca, ali nisu uvažili njegovu odluku i dva poena za Talijane su ostala na semaforu.

1. ČETVRTINA: Talijani su bolje krenuli u utakmicu, naši reprezentativci su promašili prvi napad, a Italija je nakon dvije minute vodila 4-0. Tek nakon dvije minute i 17 sekundi Bojan Bogdanović je pogodio za prve poene Hrvatske na utkamici. Trebalo nam je malo da posložimo svoje redove, a tek nakon četiri minute postigli smo drugi koš. No onda je krenula serija, Simon je ubacio prvu hrvatsku tricu nakon skoro pet minuta igre i talijanska prednost se istopila. 

Serijom loših napada Talijana, odnosno dobrom obranom hrvatskih reprezentativaca, dočekali smo kraj prve četvrtine s košem prednosti 23-21. Najefikasniji u našim redovima je Bojan Bogdanović s 12 poena.

Utakmica Hrvatske i Italije za plasman na Olimpijske igre je počela!

NAJAVA

Hrvatska košarkaška reprezentacija večeras u 21 sat lovi plasman na OI u Riju. Izabranici Ace Petrovića igraju protiv glavnih favorita kvalifikacijskog turnira, a ujedno i domaćina, Talijana

Hrvatska bi pobjedom protiv Italije praktički osigurala polufinale. Valja napomenuti kako od dvije kvalifikacijske skupine, po tri momčadi, po dvije momčadi prolaze u polufinale, ali samo jedna će izboriti nastup u Riju - ukupni pobjednik kvalifikacija.

Nadamo se da će to biti naši košarkaši, čime bi izborili četvrti nastup na Igrama u hrvatskoj povijesti. Srebrna medalja iz Barcelone 1992. godine ostala je jedina hrvatska s OI-a, a ako naši košarkaši izbore nastup 'upute će im davati' Roko Leni Ukić pošto je jedini od pozvanih igrača nastupao na OI-u do sada.

Izbornik Aco Petrović pozvao je sljedeće igrače: Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Roko Leni Ukić, Krunoslav Simon, Luka Babić, Rok Stipčević, Filip Krušlin, Dario Šarić, Željko Šakić, Marko Arapović, Miro Bilan, Darko Planinić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju